Landis'in ikinci testi de pozitif cıktı!
Spor Haberleri0 Mesaj
●9 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Landis'in ikinci testi de pozitif cıktı!
-
17-10-2019, 07:13:48Fransa Bisiklet Turu şampiyonu Floyd Landis'in A numunesinin ardından B numunesi de pozitif cıktı.. İsvec takımı Phonak adına yarışan 30 yaşındaki ABD'li sporcunun, şampiyonluğunun geri alınması ve takımdan cıkarılması bekleniyor.. Uluslararası Bisikletciler Birliği (UCI) tarafından, Fransa Turu'nun 17. etabından sonra yapılan testte yuksek miktarda erkeklik hormonu (testosteron) aldığı tespit edilen Landis'in, B numunesinin de pozitif cıktığı belirtildi. Bu durumda turdan kazandığı 450 bin Avroyu da iade edecek olan Landis'in, 2 yıl musabakalardan men cezası alabileceği de kaydedildi. Performans artırıcı herhangi bir madde kullanmadığını soyleyen Landis, kalcasından gecireceği operasyon yuzunden kortizon tedavisi gorduğunu ve ağrı kesici kullandığını, 1 yıldır yaşadığı tiroid sorunu nedeniyle de her gun cok az miktarda hormon aldığını ifade etmişti. Bu olaylar ışığında, Landis'in B numunesinin sonucu bekleniyordu. Yapılan testler sonunda B numunesi de pozitif cıkan Landis'in şampiyonluğu elinden alınırsa, şampiyonluk, turu ikinci sırada bitiren İspanyol Oscar Pereiro'ya verilecek ve Landis, tur tarihinde şampiyonluğu elinden alınan ilk sporcu olacak. Ote yandan, Fransa Bisiklet Turu şampiyonu ABD'li Floyd Landis, kendisine yoneltilen doping suclamalarını reddetti. Uluslararası Bisikletciler Birliği (UCI) tarafından, numunesinin de pozitif cıktığı ve numunelerinde yuksek oranda erkeklik hormonu (testosteron) tespit edildiği acıklanan Landis, kendi internet sitesine bir acıklama yaptı. Acıklamasında, asla testosteron iceren yasaklı bir madde kullanmadığını ifade eden 30 yaşındaki sporcu, ''Ben Fransa Turu'ndaki en guclu adamdım ve bu yuzden şampiyon oldum'' dedi. Suclamalarla sonuna kadar savaşacağını kaydeden Landis, spor hayatında kendisini başarıya ulaştıran kararlılık ve hassasiyetini, bu konuda da devam ettireceğini dile getirerek, ''Şimdi benim hedefim, adımı temizlemek ve ulaşmak icin cok sıkı calıştığım bu yeri yeniden inşaa etmek'' diye konuştu. __________________