Halter Federasyonu 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı.. İki adayın yarıştığı secimde başkanlığa yeniden Hasan Akkuş secildi... Toplam 194 delegenin yer aldığı secimlerde 174 oy kullanıldı. 172 oyun gecerli sayıldığı secimleri, Hasan Akkuş 97 oy alarak onde bitirmeyi başardı. Diğer aday, Kenan Nohut ise 76 oy aldı. Hasan Akkuş başkanlığının belli olmasından sonra delegelere yaptığı konuşmada, genel kurulun dopingle mucadelelerine destek verdiğini vurgulayarak, ''Bu secimde kaybeden yok. Turk halterini ileriye goturmek icin Kenan Bey ile daha sıkı ilişki icinde olacağız. İşbirliğine ihtiyacımız var. Dopingle mucadelemiz surecek. Bu konunun uzerine eskiden olduğu gibi yine gideceğiz'' diye konuştu. Kenan Nuhut ise oy verme işlemini eleştirerek, ''Baskıyla boyle bir sonucun alınmasını kınıyorum''' dedi. Hukukun işlemesi adına secimin iptali icin başvuruda bulunacaklarını anlatan Nuhut, şunları soyledi: ''Secimde oy kullananların bircoğu, devlet memuruydu. Secimdeki baskıyı kınıyorum. Hic de demokratik olmayan bir ortamda secim yapıldı. Secimlerle ilgili itiraz dilekcemizi divan kuruluna verdik. Avukatlarımız da secimin iptali icin gerekli girişimleri başlatacak. Genel mudur tarafından yapılan konuşma baskı unsuru taşıyordu. Zaten 1 nolu sandıkta da baskının olduğu ortaya cıktı. Delegeler baskı vardı. Baskıyla boyle bir sonucun alınmasını kınıyorum. Baskı kaldığı surece Turk sporu geriye gidecektir.'' Secimlerde oy vermenin nasıl yapılacağının genel kurulda oylanmasının ardından salonda bulunan bazı kişiler tarafından sisteme itiraz edildi. İtiraz edenlerin misafir olmaları nedeniyle divan kurulu bunları kayda değer bulmadı ve bu kişiler guvenlik gucleri tarafından salondan cıkarıldı. Secimlerde kullanılan 1 nolu sandıkta, Genclik ve Spor Genel Mudurluğu (GSGM) yetkilileri, eski başkanlar, eski sporcular, hakemler, teknik direktor ve antrenorler, 2 ve 3 nolu sandıklarda da GSGM kulupleri ile diğer kuluplerin gorevlileri oylarını kullandı. Başkanlığa yeniden secilen Dr. Hasan Akkuş'un yonetim, disiplin ve denetleme kurulları şu isimlerden oluştu: Yonetim kurulu: Naim Suleymanoğlu (Asbaşkan), Zeki Turkeş (Asbaşkan), Nusret Argun (Asbaşkan), Ahmet Tunc (Asbaşkan), Fahri Kara, U.Fatih Ekinci , Erdal Selimoğlu, Omer Can, Huseyin Ar, Veysel Adıyaman, Haluk Turk, Osman Keskin, Abdullah Tolu, Berkant Goren. Disiplin kurulu: Prof.Dr. Hasan Tunc, Doc.Dr. Ender Ethem Atay, Doc.Dr. Erkan Kucukgungor, Avukat Yavuz Şahin, Kurşat Gokturk. Denetleme kurulu: Ucler yıldırım, Cenk Murat Aslan, Avukat Salih Celen. __________________