16 Eylul’de kampa giren Milli Takım, Mersin Olimpik Cimnastik Salonu’nda gunde cift idman yaparak calışmalarını surduruyor. 3-14 Ekim 2019 tarihleri arasında Almanya’nın Stuttgart kentinde yapılacak olan ve olimpiyatlara katılacak takımların belirleneceği Artistik Cimnastik Dunya Şampiyonası hazırlıklarını surduren sporcular, ozellikle erkeklerde ilk 12’ye girerek takım halinde olimpiyatlara gitmek istiyor. Bu yarışmada erkek sporcular başarı elde eder ve takım olarak olimpiyatlara gitme şansını elde ederse, Turkiye Cumhuriyeti tarihinde olimpiyatlara ilk defa takım halinde gidilecek. Kadınlarda ise bir kişinin katılacağı olimpiyatlar icin 3 sporcu calışmalarını surdururken, elde edilecek başarıyla bir sporcunun olimpiyatlara katılıp, başarı elde etmesi hedefleniyor. Goktekin: "İlk 12’ye rahat bir şekilde gireceğimize inanıyorum" Takımın calışmaları ve durumuyla ilgili gazetecilere acıklamalarda bulunan Artistik Cimnastik Milli Takımı Antrenoru Yılmaz Goktekin, bir ay once Mersin’de duzenlenen dunya kupasında iyi sonuclar aldıklarını soyledi. Ardından Hollanda’da 4 takımın yer aldığı bir turnuvaya katıldıklarını kaydeden Goktekin, "Oradaki rakiplerimiz Fransa, İspanya ve Hollanda oldu. Şu anda bizim dunyadaki en yakın rakiplerimiz onlar. Biz bu turnuvada rakiplerimizi gecerek, ilk sırada yer aldık. Bu dunya şampiyonasına hazır olduğumuzun bir gostergesiydi. Cunku uzun sureli bir kamp donemi gecirdik. Şu anda bizim son kampımız. Yaklaşık 4 gun sonra dunya şampiyonası icin Almanya’ya gideceğiz. Bir onceki dunya şampiyonasında ilk 15’e girmiştik ama bu bize yeterli gelmedi. Burada ilk 12’ye girme hedefimiz var. Sporcular ve biz hazırız. Cok iyi bir takım oluşturduğumuzu duşunuyorum. Bu takım olağanustu bir durum olmadıkca o dunya şampiyonasında ilk 12’ye rahat bir şekilde gireceğine inanıyorum. Tum sporculara yurekten inanıyorum. Olimpiyat kotasını takım olarak alacağımıza inanıyorum" dedi. Ahmet Onder: "Tarihte ilk defa olimpiyatlara takım halinde katılmayı hedefliyoruz" Milli sporcu Ahmet Onder ise 15 yıldır bu sporla uğraştığını soyledi. Mersin’deki dunya kupasında 3 tane madalya aldığını kaydeden Onder, "Bunun icin cok mutluyum, guzel bir hazırlık sureci gecirdik. Yine Mersin’de kamptayız. Şimdi onumuzde dunya şampiyonası var. Bizim icin bunun onemi tarihte ilk defa buraya takım halinde katılmayı hedefliyoruz. Bunu da başaracak potansiyelimiz var. Takım arkadaşlarımızla bunu başaracağımıza gonulden inanıyorum. Hedefimiz gercekleştirmek icin son bir hafta kaldı. Burada gercekten cok calıştık. Şimdi de calışmalarımızın karşılığını almak istiyoruz. Eğer bu başarıyı gercekleştirirsek tarihte bir ilk olacağı icin bizim icin onemli bir gurur olacak. Aynı zamanda Turk cimnastiği adına da guzel bir başarı olacak. 2-3 aydır hazırlık sureci icindeyiz. Kamplardan sonra ara ara yarışmalara gittik. Takım halinde birinciliklerimiz oldu. Bireysel olarak derecelerimiz oldu. İyi calıştığımızı, iyi hazırlandığımızı duşunuyoruz. Artık her şey tamam. Dunya şampiyonasında yarışmak icin zamanın gelmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Colak: "Herkes inanmış şekilde calışmaya devam ediyor" Milli sporcu İbrahim Colak da 19 yıldır bu sporu yaptığını vurgulayarak, "Calışmalarımıza son hızla devam ediyoruz. Şu anda Mersin’de son kampımızdayız. Artık son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Zorlu bir kamp sureci geciyor. Bu zorlanmalarımızın karşılığını dunya şampiyonasında elde edeceğimiz derece ve başarılarla gostereceğimize inanıyorum. Bu dunya şampiyonasının onemi Tokyo 2020 Olimpiyatları'na gidecek takımların burada belli olacak olması. Bizim de hedefimiz takım halinde olimpiyatlara gidebilmek. Bu yuzden en iyi 12 ulke arasına girip, takım halinde olimpiyatlara gitme kotası almaya calışacağız. Herkes buna inanmış şekilde calışmaya devam ediyor. Ben iyi şeyler olacağına inanıyorum. Once takım hedefimiz, ondan sonra da bireysel hedefimiz var. Guzey şeyler elde edeceğimize inanıyorum" diye konuştu. Uctaş: "Umarım icimizden en az bir kadın olimpiyat kotası alacak" Kadın milli sporcu Goksu Uctaş, 24 yıldır bu sporla ilgilendiğini kaydetti. 16 Eylul’den beri Mersin’de kampta olduklarını dile getiren Uctaş, "Dunya şampiyonası icin antrenmanlarımız son hızla devam ediyor. 2020 Tokyo Olimpiyat oyunları icin kota peşinde koşacağız. Umarım her şey istediğimiz gibi olur. Kadınlarda her ne kadar bireyselde tek kota alacak olsak da burada bir takım icerisinde cok guzel antrenmanlarımız devam ediyor. Antrenmanlarımız cok sıkı bir şekilde devam ediyor. Yorucu ama bir o kadar heyecanlıyız. Umarım 2020 olimpiyat oyunlarında icimizden en az bir kadın sporcu olimpiyat kotası alacak" dedi. Almanya’da yapılacak Artistik Cimnastik Dunya Şampiyonası'nda Turkiye’yi kadınlarda Goksu Uctaş Şanlı, Tutya Yılmaz ve Nazlı Savranbaşı, erkeklerde ise Ferhat Arıcan, Ahmet Onder, İbrahim Colak, Yunus Emre Gundoğdu ve Mustafa Arca temsil edecek. İHA
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Cimnastik Milli Takımı, tarihte bir ilki başarmak icin calışıyor