"Muhteşem bir sonuc" Formula 1 Dunya Şampiyonası'nda sezonun 14. yarışı olan Petrol Ofisi Turkiye Grand Prix'sini birinci bitiren Ferrari'nin pilotu Felipe Massa, sonucun kendisi icin muhteşem olduğunu soyledi. Massa, yarış sonrası duzenlenen basın toplantısında yaptığı acıklamada, aldığı sonuca kadar cok sıkı calıştığını belirterek, ''Geriye baktığımda yaptığım her şey ve aldığım derece beni mutlu ediyor. Kazandığım icin mutluyum. Buyuk duygular yaşıyorum. Dun olduğu gibi bugun de sevincliyim'' dedi. Yarışta cok iyi başlangıc yaptığını kaydeden Brezilyalı pilot, şunları soyledi: ''İlk tur da benim icin iyi gecti. Aracın performansı da iyiydi. Guvenlik aracının pistten cıkmasının ardından iyi bir şekilde devam etmeyi başardım. Araca cok yuklenmedim. Lastikler de yarışın her bolumunde iyi tepki verdi. Mumkun olduğunca arayı korumaya calıştım. Agresif yarışmamaya gayret ettim. Birinci olmak da ruyanın gercekleşmesi gibi. Yanımdaki iki yarışmacı daha once birincilik almıştı. Benim icin ilk oluyor. Ozel bir deneyim.'' Ferrari pilotu olmanın ve kazanmanın ruya gibi olduğunu ifade eden Massa, ''Takım icinde herkes cok mutlu. Burada iyi bir iş cıkardık. İlk zaferimi kazanmak harika bir duygu'' diyerek sozlerini tamamladı. ALONSO: ''MUTLUYUM'' Şampiyonada pilotlar sıralamasında birinci olan ve Turkiye'deki yarışı da ikinci sırada tamamlayan Renault'un pilotu Fernando Alonso ise aldığı dereceden dolayı mutlu olduğunu soyledi. Alonso, guvenlik aracının pistte olduğu bolumde şanslı olduklarını vurgulayarak, ''Schumacher ile arayı acma konusunda biraz şansım oldu. Bu şekilde 3-4 saniye fark yapabildim. 50 tur boyunca birbirimize yakın gittik. Onun onunde yarışı bitirdim. Mutlu olduğumu soyleyebilirim, ama o kadar da mutlu değilim. Yarışı genel anlamda kazanamadık'' diye konuştu. Michael Schumacher ile girdiği mucadele konusundaki soruyu da yanıtlayan Alonso, ''Kendime guvenim vardı. Mesafeyi dengede tutmak icin calıştım. Schumacher'in atak yapmasıyla ben de manevra yaptım ve gecmesini onledim. Yarış sonuna doğru aradaki fark cok azaldı, ama ikinci olmama yetti'' dedi. SCHUMACHER: ''GUZEL MUCADELE OLDU'' Yarışta ucunculuğu elde eden Ferrari'nin bir diğer pilotu Michael Schumacher ise guzel bir mucadele olduğunu dile getirdi. Schumacher, takım arkadaşı Massa'yı da birinciliğinden dolayı kutlayarak, şunları soyledi: ''Massa iyi yarış cıkardı. Buyuk bir fark yakaladı. Guvenlik aracının gelmesi bizim icin şansızlık oldu. Bizim takımımızda iyi olan pilotlardan biri şansız olursa, oburu telafi edebiliyor. Alonso sonlara doğru 8. virajda avantaj sağladı. Bu bolumde arzu ettiğim hıza ulaşamadım. 8. virajın zorlaması nedeniyle zaman kaybettim. Ancak yapabileceğim buydu. Son turda yaptığım atak yeterli olmadı.'' __________________