Formula 1’in duayenlerinden ve Michael Schumacher ile Fernando Alonso’nun şampiyonluklarının mimarı Renault Takım şefi Flavio Briatore (56) 2007 sezonunda profesyonel meslek yaşantısına son noktayı koyacağını acıkladı. 1994-95 yılında Schumi’nin ve 2005’de de Alonso’nun şampiyon olmasında buyuk katkısı olan yarış dunyasının en saygın isimlerinden Briatore herkesi şoke eden kararını acıkladı ve “2007’de yokum” dedi. Briatore:”Butun bir yıl hep seyahat etmek cok yorucu geliyor artık bana. Hem zaten butun hedeflerime de ulaştım, artık misyonumun kalmadığına inanıyorum.“ Yakın bir arkadaşının dergisi olan "Hello“ ya konuşan Flavio Briatore:"Hayata dair onceliklerim değişti” diyerek artık farklı şeylerin peşinde koşmak istediğini ve ozel hayatına fokuslanacağını soyledi. “Yaşam kalitesi kavramı, bir takım anlaşmalar imzalamaktan daha onemli hale geldi benim icin”. Bir sure once kanser tedavisine başlayan ve ameliyat olan İtalyan spor adamı, bunun hayata bakışını değiştirmesi acısından cok onemli olduğunu vurguladı. Bobreğinde kotu huylu bir tumore rastlanan Briatore ameliyat olmuş ve iyileşme sinyalleri vermişti. "Tanrıya bir minnet borcum var, rutin kontrollerimden gecmeseydim şimdi tarih olacaktım, ben hayatımı artık farklı yaşamaya karar verdim diye sozlerine devam eden Briatore 26 yaşındaki kız arkadaşı Elisabetta Gregoraci ile daha cok vakit gecirmek istediğinin de altını cizerek sozlerine şoyle devam etti :”Başıma gecen olaydan sonra insan kalbini duygusal anlamada daha cok acmaya başlıyor. Kız arkadaşım harika bir şey onunla dah sık gezip tozmak icin zamana ihtiyacım var, bırakma nedenlerimden biri de O. Kim bilir belki de evleniriz”. Briatore yerine duşunduğu ismin şimdiki yardımcısı Pat Symonds olduğunu da acıkladı. __________________