Konya’da gercekleştirilen Buyuk Erkekler Turkiye Ferdi Boks Şampiyonası’na Karatay Spor ve Kongre Merkezi’nde devam ediliyor. Musabakalarda 1. ve 2. grupta toplam 38 ilden 179 sporcu mucadele ediyor. Gruplar musabakasında her sıkletten dereceye giren ilk 4 kişi, Turkiye Şampiyonası’na giderek milli sporcu olmak icin ter dokecek. Turkiye Şampiyonası’nda dereceye girenler ise Avrupa ve dunya şampiyonalarında Turkiye’yi temsil etmeye hak kazanacak. Turkiye Boks Federasyonu Asbaşkanı Recep Cınar, şampiyona hakkında AA muhabirine yaptığı acıklamada, turnuvanın ilk 2 grup yarışmalarının Konya’da gercekleştirilmesinden dolayı mutluluk duyduklarını soyledi. Organizasyonun guzel musabakalara sahne olduğunu ifade eden Cınar, şunları kaydetti: "Şampiyona Konya’ya farklı bir hava kattı. Konya boksunu inşallah tekrar eski gunlere dondureceğiz. Yaptığımız bu calışmaların karşılığını inşallah ilerleyen donemlerde alacağımıza inanıyoruz. Spor insanları kaynaştırmak icin guzel bir arac. Biz de buna onculuk ettiğimiz icin mutluyuz. Buradan cıkacak sporcu arkadaşlarımız inşallah dunyada bizleri temsil edecekler. Şimdiden bu arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Gecenlerde Avrupa şampiyonasına gittim. Acıkcası tribunler boştu. Konyalının spora desteği daha fazla gorunuyor. Yeter mi? Elbette hayır. Konyalılardan daha fazla ilgi ve destek bekliyoruz. Ozellikle 28 Eylul Cumartesi gunu saat 11.00’de başlayacak final maclarına tum hemşehrilerimizi tekrar davet ediyorum." Yarın yarı final karşılaşmaları ile devam edecek şampiyonada, 28 Eylul Cumartesi gunu final musabakaları yapılacak. Gunluk Gazeteler