Turkiye Okculuk Federasyonu Yonetim Kurulu Uyesi Metin Gazoz, oğlu Mete Gazoz’un bu donemde Turk okculuğunda oncu rol ustlendiğini soyledi. Turkiye Okculuk Federasyonu Yonetim Kurulu Uyesi Metin Gazoz, oğlu Mete Gazoz’un bu donemde Turk okculuğunda oncu rol ustlendiğini soyledi. Yıldızlar, Gencler Acık Hava Turkiye Okculuk Şampiyonası icin Ordu’ya gelen Metin Gazoz, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Turkiye’yi dunya arenasında kadınlarda Yasemin Ecem Anagoz, erkeklerde ise Mete Gazoz’un en iyi şekilde temsil ettiğini soyledi. Okculuğun Turkiye’de milli spor olma yolunda gittiğini kaydeden Gazoz, "Kanada denildiğinde buz hokeyi, golf denildiğinde Amerika, futbol dendiğinde İngiltere, okculuk dendiğinde ise akla Turkiye geliyor. O yuzden de okculuk ulkemizde milli bir spor olma yolunda ilerliyor." ifadelerini kullandı. Gazoz, Turkiye’nin her koşesinde, başta Genclik ve Spor ile Milli Eğitim il mudurluklerince olmak uzere bircok okculuk faaliyeti yapıldığına işaret ederek, bunda Turkiye Okculuk Federasyonu, Okcular Vakfı ve ilgili Bakanlığın cok buyuk katkısı olduğunu aktardı. Okculuk adına guzel gelişmeler olduğuna dikkati ceken Gazoz, şoyle devam etti: "Ulkenin her yerinde Turk okculuğu adı altında cok guzel calışmalar yapılıyor. Bu calışmalarımıza veliler de cok buyuk onem veriyor. Her yıl bu spora katılan kişi sayısı da artıyor. Turkiye’de okculuğa cok buyuk ilgi var. Cocuk sokakta gezeceğine gelsin, ok atsın. Ok atmak cok basit. Sporcu olmak ve derece almak belki zordur ama bu bir ok atmakla başlıyor." Gazoz, kendisinin 35 yıldır okculukla uğraştığını, spora ortaokul birinci sınıfta başladığını anlatarak, "Şu anda federasyonun yonetim kurulu uyesiyim. Bu sporun bircok dalında, bircok yerinde gorev aldım ve ter doktum. Oğlum Mete de bu esnada hep yanımızda oldu ve yetişti." diye konuştu. "5 yaşında Mete’ye ok attırmaya başladım" Mesleğinin beden eğitimi oğretmenliği olduğunu ifade eden Metin Gazoz, şoyle konuştu: "Oğlum Mete’ye 3 yaşında yay cektirmeye, 5 yaşında ise ok attırmaya başladım. 9 yaşında yarışmalara girmeye başladı. Bu surecte boş durmayarak sırt kas grupları guclensin diye Mete’yi yuzmeye, takım sporunda koordinasyonu gelişsin diye basketbola, psikolojik olarak da kendini geliştirsin diye resim ve muzik kursuna gonderdim. 8. sınıfta iken A takıma girmeye hak kazandı ve dunya ikincisi oldu. O donemden bu yana Mete bircok uluslararası şampiyonada madalyalar kazandı. Bu, ailemiz, federasyonumuz ve ulkemiz adına cok buyuk bir gurur ve onurdur." Mete Gazoz’un şimdiye kadar elde ettiği başarıların tesadufi olmadığının altını cizen Metin Gazoz, her şeyin planlı ve programlı calışmaya bağlı olduğunu soyledi. "Tokyo’da kendisinden birincilik bekliyorum" Gazoz, Turk sporunda idol sporculara değinerek, sozlerini şoyle surdurdu: "Halter Naim Suleymanoğlu, gureş ise Hamza Yerlikaya ile one cıkmıştır. Okculukta da bu işin bayraktarlığını Mete Gazoz yapıyor. İdol bir sporcu. Mete aynı zamanda dunya okculuğunda da idol olma yolunda ilerliyor. 2018’de yılın en iyi erkek sporcusu secildi. Ulkemizden de oylama yapıldı ama bunu dunya okcuları da secti. Dunya capında yapılan oylamada eğer oy alıyorsa demek ki izleniyor ve değer veriliyor." Baba Metin Gazoz, oğlunun eve pek gelemediğini belirterek, "Yılın 365 gununun sadece 20 gunu evde. Kamp ve yurt dışı yarışmalarından dolayı evde cok goruşemiyoruz. Sahalarda daha sık goruşebiliyoruz." şeklinde goruş belirtti. Milli okcu Mete Gazoz’un 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya kazanacağına inandığını dile getiren Gazoz, "Tokyo’ya gidebilmesi icin once ferdi ve takım kotaları alacak. Ondan sonra kısmetse kendisini Tokyo’da goreceğiz. Ben inşallah kendisinden birincilik bekliyorum. Mete de hep birinci olacağını soyluyor. İnşallah bu sefer olacak." diye konuştu. İHA __________________