Mucize adam spora geri dondu
Spor Haberleri0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Mucize adam spora geri dondu
-
17-10-2019, 07:00:04Yaklaşık 2.5 yıl once 21 Mart 2004'te bir antrenman sırasında kafasına ok saplanan Cem Balcı, spor yaşantısına geri dondu. Cem Balcı, ''Acık alanda 4 kişi 70 metre atışı yapıyorduk. Ben atışlarımı bitirdim. Herkes bitirdi sanıyordum ama Hakan Budak arkadaşım son okunu atmamış. Ben Hakan'ın 8-10 metre arkasından atış cizgisini gecerek yurumeye başladım. O sırada Hakan son okunu atarken yayı patladı. Taşıyıcı kirişler atış kirişine carptı ve okun yonu değişti. Trilyonda bir olabilecek bir durum aslında. Hakan'ın atışı yaparken beni gormesi mumkun değildi.'' dedi. Okun kafasına girdiği andaki ilk duşuncesinin (Allahım beni oldur ama sakat bırakma) olduğunu ifade eden Balcı, hastaneye gidene kadar bilincinin acık olduğunu ve olayları hatırladığını soyledi. Kafasına saplana okun beyninin konuşma merkezini parcaladığını ve bu nedenle 3.5 ay kadar tek kelime bile konuşamadığını belirten Balcı, ''Ok beynin 2 lobundan da gecmiş. Kalıcı bir hasar yok ama artık omur boyu kullanmam gereken bazı ilaclarım var'' diye konuştu. Kazadan sonra ilginc bir gelişme yaşadığını kaydeden Balcı, o gune kadar ara sıra şiddetli baş ağrıları cektiğini, bu ağrıların bazen 2 gun kadar uzun surebildiğini dile getirerek, ''İlginc bir şekilde ağrılardan eser kalmadı'' dedi. Olayda oku atan Hakan Budak'ı kardeşi kadar sevdiğini ve ona hic kızgın olmadığını ifade eden Cem Balcı, ''Hakan, yaşca benden kucuk. Sanırım 22-23 yaşlarında. Kazadan once de ailece goruşuyorduk. Ailece cok severiz birbirimizi. Onun da cok uzulduğunu tahmin ediyorum. Herkes bunun, onun sucu olmadığını biliyor. Bir suclu varsa bu, benim. Cunku guvenlik tedbirlerini bir yana bırakıp atış cizgisini gectim. Bu kaza dunyada bugune kadar 3 kere olmuş yani 7 milyarda 3 kere. Kurallara uymuş olsaydım o ok benim yerime boşluğa gidecekti.'' Cem Balcı, anne babalara seslenerek, ''Cocuklarını bu spordan soğutmasınlar. Gerekli tedbirleri alırsanız futboldan daha tehlikesiz bir spor okculuk. Futbolda bacağınız kırılabilir, bunda o bile olmaz. Sadece guvenlik kurallarını ciğnemeyeceksiniz. O atış cizgisini gecmeyeceksiniz.'' diye konuştu. __________________