Nurcan: Dunya'da bana rakip yok
Spor Haberleri0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Nurcan: Dunya'da bana rakip yok
-
17-10-2019, 06:59:43Olimpiyat, Dunya ve Avrupa Şampiyonu Milli Halterci Nurcan Taylan, 2008 yılında Pekin'de duzenlenecek olan olimpiyat oyunlarında şampiyon olacağını soyledi. Universite oyunlarında yaşadığı sakatlığın ardından tedavisini ve calışmalarının surduğunu ifade eden Nurcan Taylan, "Onumuzde bir Dunya Şampiyonası vardı ama tedavim bu yarışma icin uygun değil o yuzden hedefim 2007 Avrupa Şampiyonası. Avrupa Şampiyonası icin sıkıntı yok, Avrupa rekortmeniyim, rekorlarımı kıran herhangi bir sporcu cıkmadı. Onumuzde 2007 Avrupa şampiyonası , Dunya Şampiyonası ve en onemlisi Olimpiyatlar var. Oraya hazırlanıyorum ve antremanlara başladım. Performansım iyi, Dunya Şampiyonası'nda yarışacak durumdayım ama ağır kilolara yuklendiğim takdirde ciddi sakatlıklar yaşayabilirim. Bu da olimpiyatlara katılmamı engelleyebilir. O yuzden dinleniyorum, seneye daha guzel sonuclar elde etmek istiyorum" dedi. Hayatının buyuk bir bolumunun antrenman salonlarında gectiğini hatta evinin bir odasında ağırlık calıştığını ve surekli antrenman yaptığını ifade eden milli halterci, "Hedefim olimpiyatlarda İki kez altın almış bir kadın sporcu olarak tekrar tarih yazmak. Avrupa şampiyonası var ama kendimi oraya pskilojik olarak hazırlamıyorum. Cunku orada bana rakip olacak bir sporcu yok. Dunyaya meydan okumak icin onemli olan 2008 Olimpiyatları diyorum. 2004'te kimse altın madalya alacağımı tahmin etmiyordu ama 3 dunya 5 olimpiyat rekoru kırıp olimpiyat şampiyonu oldum. İnsanların tekrar bana inanıp inanmaması beni hic ilgilendirmiyor, onemli olan benim sağlığım ve performansım. Podyuma cıkıp elimden gelenin en iyisini yaptığım takdirde beni gececek bir sporcu tanımıyorum. Meydan okuyorum, 2008"de altın madalya alacağım" diye konuştu. __________________