Formula 1 Petrol Ofisi Turkiye Grand Prix'sinde sıralama turları sonrasında duzenlenen basın toplantısına, ilk 3 sırayı elde eden Felipe Massa, Michael Schumacher ve Fernando Alonso katıldı. Yarış hayatında bu başarıyı ilk kez yakalayan Brezilyalı pilot Massa, pole pozisyonu almasıyla ilgili duygularını, ''Benim icin muhteşem bir an olduğunu soylemeliyim'' diye ifade ederken, ''Birinci cepte yer almak cok onemli. Pole pozisyonda bulunmam beni cok mutlu ediyor. Şaşırdığımı soylemeliyim. Takımım iyi iş cıkarıyor. Bu anı unutmam mumkun değil. Benim icin muhteşemdi'' şeklinde konuştu. 8. virajin cok zorlayıcı olduğunu kaydeden Felipe Massa, ''Viraj icinde cok sayıda kasis var. Bu sefer iyi iş cıkardığımı sanıyorum. Pole pozisyonu elde etmek cok guzel. Tabii ki yarışın başlangıcı cok belirleyici olacak, ama onde olmak iyi. Yarışta tutarlı bir şekilde ilerlemek istiyoruz'' dedi. SCHUMACHER: HAKKIMI KULLANMADIM Sıralama turunda ikinci sırayı alan Ferrari'nin Alman pilotu Michael Schumacher ise, buna şaşırmadığını belirterek, ''Fazladan bir tur atma şansım vardı ama, gorunuşte bu fazla avantaj sağlayamayacaktı. Bir turda da yeterli sonuc elde ettiğimi duşunuyorum'' dedi. Ekip olarak cok iyi işler cıkardıklarını kaydeden Alman pilot, ''Massa adına cok seviniyorum. Takım olarak pole pozisyonunu almamız cok sevindirici'' ifadesini kullandı. Michael Schumacher, İstanbul Park'ta yarışmanın kendisi icin gecen yıla kıyasla cok daha farklı olduğunu vurgulayarak, ''Burada aracla ilgili bazı sıkıntılar yaşamıştık, ozellikle aracın kontrolunde. Ama bu sene kullandığımız arac istediğimiz komutlara daha iyi tepki veriyor'' şeklinde konuştu. ''8. viraj'' konusundaki bir soru da yanıtlayan Michael Schumacher, sadece 8. viraj acısından değil, pistin genel olarak buyuk bir zorluk yaşattığını belirterek, ''Belirli bolumler teknik acıdan zorlayıcı. 3, 4 ve 5. virajlar tehlikeli virajlar. Cok iyi kombinasyon şeklinde yerleştirilmiş, yuksek hız ve duşuk hız kombinasyonu kullanmanız gereken bolumler var'' diye konuştu. ALONSO: COK GUCLU BİR FERRARİ GORDUK Şampiyonluk mucadelesinde ilk sırada yer alan, İstanbul'daki sıralama turunda ise ucuncu olan Renault'un İspanyol pilotu Fernando Alonso ise cok mutlu olduğunu belirterek, ''Biz bugun cok guclu bir Ferrari gorduk. Ama bizim takımımızda cok kuvvetliydi'' dedi. Alonso, sıralamalarda aldıkları sonucların kendilerini yarın icin oldukca iyimser duşunmeye ittiğini soyledi. Lider durumdaki Alonso, klasmanda olduğu yerin cok onemli olmadığını kaydederek, herkesin alabileceği en iyi sonucları almaya calıştığını sozlerine ekledi. RALF 10 SIRA GERİDEN BAŞLAYACAK Toyota pilotu Ralf Schumacher ise İstanbul'dan puanla ayrılacaklarına inandığını soyledi. Alman pilot, aracın performansından memnun olduğunu kaydederek, yarın iyi start almaları halinde puan alabileceklerini kaydetti. Bu arada motor değiştirdiği icin Ralf Schumacher'in yarınki yarışa 10 sıra geriden başlayacağı bildirildi. Sıralama turlarını 5. sırada tamamlayan Schumacher, yarınki yarışa 15. sıradan başlayacak. McLaren Mercedes takımının Finlandiyalı pilotu Kimi Raikkonen, bugun yapılan sıralama turlarında zamanlar arasında cok kucuk farklar bulunduğunu, yarınki yarışın guzel gececeğini soyledi. Raikkonen, yarınki stratejilerin onemine değinerek, ''Yarınki yarışı bekliyoruz. İyi bir derece elde etmek icin elimizden geleni yapacağız'' dedİ. BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld de bugun gosterdikleri performansı yarınki yarışa taşımaları halinde başarılı olacaklarını soyledi. "Gercekci olmak gerekirse yarınki yarış cok zor gececek'' diyen Heidfeld, yarın hedeflerinin puan almak olduğunu sozlerine ekledi. kaynak:ntv __________________