Barichello: Kursuye cıkmak istiyorum
Spor Haberleri0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Barichello: Kursuye cıkmak istiyorum
-
17-10-2019, 06:59:24Haftasonu yapılacak Formula 1 Turkiye GP'si oncesi NTV’nin sorularını yanıtlayan Honda pilotu Rubens Barichello, Ferrari'den sonraki yaşamından, bu sezonki hedeflerine, Turk futbolundaki Brezilyalılar’dan, Dunya Basketbol Şampiyonası’na kadar pek cok konuda acıklamalarda bulundu. NTVSPOR Guncelleme: 12:23 TSİ 25 Ağustos 2006 Cuma İstanbul Levent’teki Kanyon Alışveriş Merkezi’nde İsvicreli saat firması Audemars Piguet’nin kendi adında urettiği modeli tanıtan Rubens Barichello, NTV Spor Servisi’nden Serra Okumuş’un sorularını yanıtladı. - Turkiye'ye hoşgeldin. Oncelikle İstanbul Park'ı seviyor musun? - Pisti cok seviyorum. Cok zor ve zevkli bir pist. Teknik olarak ve fizik olarak bizi gercekten cok zorluyor. Gecen sezon Ferrari ile buradaydım. Pek iyi bir yarış gecirmedik ama Honda iyiydi. Ben de şimdi Honda'dayım ve bu yarıştan umutluyum. - Yarıştaki hedefin ne? - Bu haftasonu kesinlikle kursuye cıkmak isitiyorum. Bunu yapabileceğime inanıyorum. Sezon başından beri otomobilimiz cok gelişti. - Ferrari'den sonraki hayatın nasıl? Daha mı zor daha mı kolay? - Aslında daha zor, cunku cok fazla calışıyorum. Ama, cok keyifli. Takımla cok ozgur calışıyorum. Takım arkadaşım tam bir profesyonel ve birbirimize buyuk saygı duyuyoruz. Bir acıdan ise daha kolay. Cunku uzerimde daha az baskı var. İtalyan medyasının baskısı cok fazlaydı. -1999 yılında herkes Stewart adına yarış kazanan ilk pilot olmanı bekliyordu ama Johnny Herbert Avrupa GP'sini kazandı. Gectiğimiz yarışta ise Jenson Button, Honda adına ilk yarışı kazandı. Bu nasıl bir duygu yaratıyor? - Ben gurur duyacağım bir kariyere sahibim. Gecen yarışı ben de kazanabilirdim. Ama, cok cılgın bir yarış oldu, pek cok şey yaşandı. Takım olarak calışmamızın sonucunu aldığımız icin mutluyum. Ama, elbette hem 1999 Avrupa GP'sinde hem de gectiğimiz Macaristan GP'sinde zafere ulaşmak isterdim. - Şampiyonanın geri kalanı icin ne soyleyeceksin? Hem senin acıdan hem de şampiyonluk yarışı icin? - Umarım şampiyon Brezilya'da belli olur. Brezilyalı seyirciler bunu hak ediyor. Ben şimdi 8. sıradayım, sezonu 6. sırada tamamlamayı umuyorum. Şampiyonun kim olacağını soylemek ise bir hayli zor. Ama Alonso'nun şansı biraz daha fazla. - Futbolu sevdiğini biliyorum. Hangi takımı tutuyorsun? - Corinthians'ı tutuyorum. Avrupa'da futbolu takip edemiyorum, cunku vakit olmuyor. Ama Turkiye'ye ozellikle Ricardinho gibi cok iyi Brezilyalı futbolcuların geldiğini biliyorum. - Peki ya Fenerbahce’nin teknik direktoru Zico hakkında ne duşunuyorsun? - Muhteşem bir adam. Kendisiyle tanışma fırsatı bulmuştum. Sahaya ruhunu yansıtıyor ve işini cok iyi yapıyor. Bence Brezilya'nın teknik direktoru olmalı. - Dunya Basketbol Şampiyonası'nı izliyor musun? Turkiye, Brezilya'yı yendi biliyorsun... - Ne yazık ki Brezilya basketbolda cok iyi değil. Şimdi Turkiye'de olduğumuza gore, şampiyonayı Turkiye'nin kazanmasını umalım. kaynak:ntv __________________