CEV Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi 6’lı play-off turu rovanş macında VakıfBank, 12 Mart Perşembe gunu Fenerbahce Grundig ile mucadele edecek. Bu kupayı daha once iki kez muzesine goturmeyi başaran sarı-siyahlılar, gectiğimiz hafta oynanan ilk karşılaşmada rakibini 3-1 yenerek onemli bir avantaj elde etmişti. Rovanş macı oncesi goruşlerini dile getiren VakıfBank Başantrenoru Giovanni Guidetti, “Bizim icin de rakibimiz icin de perşembe akşamı oynayacağımız mucadele final niteliğinde. İlk maca gore cok daha farklı bir mac olacağını duşunuyorum. Rakibimiz ev sahibi olma avantajına sahip olacak. Her iki takım da elinden gelenin en iyisini yapmaya calışacak cunku bu macın artık telafisi yok. Rakibimizin ozellikle hucumda inanılmaz bir gucu var. Biz de bunu cok yakından biliyor ve buna gore hazırlanıyoruz. Sert ve uzun bir mac olacağını duşunuyorum. Umarım bir kez daha kazanarak Avrupa Şampiyonluğu yolunda onemli bir adım atarız” diye konuştu. 2011 ve 2013 yıllarında bu turnuvada şampiyonluk sevinci yaşayan VakıfBank’a Dortlu Finaller’e yukselmek icin galibiyetin yanı sıra iki set kazanması da yetecek. Mucadelenin 3-0 ya da 3-1 Fenerbahce Grundig lehine tamamlanması halinde ise 15 sayı uzerinden altın set oynanacak ve bu seti kazanan taraf yarı finale yukselecek. CEV Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi Dortlu Finalleri ise 4-5 Nisan tarihlerinde Polonya’nın Szczezin şehrinde Chemik Police takımının ev sahipliğinde duzenlenecek. Turnuvanın ilk aşamasında E Grubu’nu lider bitiren VakıfBank, 12’li play-off turunda gectiğimiz sezon finalde kaybettiği Rus temsilcisi Dinamo Kazan’ı her iki macta elde ettiği galibiyetlerle saf dışı bırakmayı başarmıştı. VakıfBank, Fenerbahce Grundig ile bu sezon oynadığı dort macı da kazanarak rakibine ustunluk kurmuştu. voleybolunsesi