Afganistan'da olu sayısı artıyor..
Voleybol0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Voleybol
- Afganistan'da olu sayısı artıyor..
-
17-10-2019, 05:48:31Paktika Vali Yardımcısı Ataullah Fazli, AA muhabirine yaptığı acıklamada, saldırının kentin Yahyahel ilcesinde voleybol macı sırasında duzenlendiğini, patlamada 55 kişinin olduğunu 66 kişinin yaralandığını soyledi. Fazli, "İlceler arasında voleybol final macı vardı. İntihar eylemcisi kullandığı motosikletle Yahyahel ilcesinin Peraw bolgesindeki voleybol sahasına girdi ve yanındaki patlayıcıyı patlattı. Voleybol sahası cok kalabalıktı, olu sayısının artmasından endişe ediyoruz” dedi. Voleybol macını iki yerel polis yetkilisinin de izlediğini bildiren Fazli, saldırıda olenlerin coğunun sivil olduğunu acıkladı. -Devlet Başkanı Gani saldırıyı kınadı- Afganistan Devlet Başkanı Muhammed Eşref Gani, Paktika'daki intihar saldırısını kınayarak, "Sivillerin boyle vahşice oldurulmesinden dolayı cok uzuldum, bu yaptıkları insanlık dışı bir hareket" dedi. Bolgeye yardım gruplarının gonderilmesi icin Paktika valisine talimat veren Gani, hukumetin tum imkanlarıyla saldırıdan zarar gorenlere yardım edilmesini istedi. Afganistan Parlamentosunun alt kanadı tarafından Afganistan ve ABD arasında imzalanan İkili Guvenlik Anlaşması ve NATO ile yapılan SOFA anlaşmasının onaylanmasından birkac saat sonra duzenlenen intihar saldırısını henuz ustlenen olmadı. Ulke genelinde coğunlukla intihar saldırılarını duzenleyen Taliban ise Afganistan ve ABD arasında İkili Guvenlik Anlaşması’nın imzalanmasından sonra ulke genelinde kanlı saldırılar duzenleyeceklerini duyurmuştu. ajanspor __________________