Kumda tarih yeniden yazılıyor, Turkiye plaj voleybolunda Rio'ya koşuyor! Erkek Milli Takımımız, Avrupa Elemeleri'nde grubunu lider tamamlayarak, Final Etabı’na yukselmeyi başardı. Final etabını da gecebelirsek, Milliler Olimpiyat'ta mucadele etmeye hak kazanacak. Erkek Plaj Voleybolu Milli Takımımız, Turkiye’nin ev sahipliğinde Fethiye Calış Plajı Plaj Voleybolu Tesisleri’nde duzenlenen 2016 Rio Olimpiyatları Plaj Voleybolu Avrupa Elemeleri 3. Turu H Grubu’nu zirvede tamamlayarak elemelerde Final Etabı’na yukselmeyi başardı. Millilerimiz Olimpiyat 3.'su Plavins-Smedins ikilisini yenerek tarihi bir başarıya imza attı. Milli Takımımız, final etabını da gecmeyi başarırsa, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda mucadele etmeye hak kazanacak. Olimpiyat elemelerinde Final Etabı, 2016 yılı icerisinde oynanacak. Elemelere ev sahipliği yapacak ulke daha sonra belli olacak. İLK MACI KAYBETSEK DE... Final macında Letonya ile karşılaşan Murat Giginoğlu, Volkan Goğtepe, Selcuk Şekerci ve Hasan Huseyin Mermer’den oluşan Erkek Plaj Voleybolu Milli Takımımız, rakibini 2-1’lik skorla gecerek Final Etabı’ndaki yerini aldı. Selcuk Şekerci-Hasan Huseyin Mermer ikilisi finalin ilk macında Martins Plavins-Janis Smedins ikilisine 14-21 ve 16-21’lik setlerle 2-0 mağlup olsa da Murat Giginoğlu-Volkan Goğtepe ikilisi Ruslans Sorokins-Aleksandrs Solovejs’i 21-13, 20-22 ve 15-13’luk setlerle 2-1 yendi ve kazanan taraf altın macın ardından belli oldu. OLİMPİYAT 3.'SUNU YENDİLER Altın macta Murat Giginoğlu-Volkan Goğtepe ile 2012 Londra Olimpiyatları’nda bronz madalya kazanan Martins Plavins-Janis Smedins ikilisi karşı karşıya geldi. Murat-Volkan ikilisi, rakiplerini 21-19, 16-21 ve 17-15’lik skorlarla 2-1 mağlup etti ve boylece Erkek Plaj Voleybolu Milli Takımımız, 2016 Rio Olimpiyatları Plaj Voleybolu Avrupa Elemeleri’nde Final Etabı’na yukselen taraf oldu. CAKMAK: "HEDEF RIO" Macın ardından yaptığı acıklamada 2016 Rio Olimpiyatları hedeflerinde onemli bir eşiği gectiklerini belirten Turkiye Voleybol Federasyonu Plaj Voleybolundan Sorumlu Yonetim Kurulu Uyesi Mehmet Cakmak “Rio hedefimizin Avrupa elemesi ucuncu ayağını buyuk bir başarı ile gectik. İki erkek takımımız da cok iyi mucadele ettiler. Ve sonunda erkeklerde olimpiyat ucuncusunu yenerek direkt Final Etabı’na gitme hakkı kazandık. Kızlarımız da cok guzel mucadele sergiledi ancak tecrubesizliğimizin kurbanı olduk. Başta bize destek veren TVF Yonetim Kurulu’na, tum plaj voleybolu departmanı calışanlarımıza, teknik ekibe ve fedakar sporcularıma teşekkur ediyorum. Onlarla gurur duyuyorum. Bu başarılarımızın devamının geleceğini tum voleybol camiasına mujdeliyorum. Son olarak bir kez daha hedef Rio diyoruz." yorumunu yaptı. GALLETTI: "TARİHİ YENİDEN YAZDIK" Plaj Voleybolu Milli Takımları Başantrenoru Carlos Galletti ise “Turkiye’de plaj voleybolu tarihinin yeniden yazıldığı onemli bir noktadayız. Finaldeki karşılaştığımız Letonya, bir onceki olimpiyatlarda bronz madalya kazanan cok guclu bir takım. Janis Smedins, ayrıca FIVB dunya sıralamasında birinci durumda bulunuyor. Burada elde ettiğimiz sonuc herkesin katkısı ile gercekleşen bir başarı. Sporcuların yoğun calışmaları, antrenor ekibinin harcadığı emek ve TVF’nin desteği ile bu başarıyı yakaladık. Bu mac bizim icin mental anlamda da iyi bir sınav oldu. Toplantıda sporcularımıza, cok iyi oyunculardan kurulu bir ekiple oynayacağımızı ve takım halinde mucadele edersek onları yenebileceğimizi soylemiştim. Bu şekilde kazandık ve cok iyi bir takım olduğumuzu ortaya koyduk.” ifadelerini kullandı. GİGİNOĞLU: "RIO'YA 1 ADIM KALDI" Milli Takım sporcularından Murat Giginoğlu da “Burada cok guclu rakiplerle mucadele ettik ve bir onceki olimpiyatların ucuncusunu kendi evimizde mağlup etmeyi başardık. Fethiye halkına bize verdikleri destek icin cok teşekkur ediyoruz. Onların desteği ile sonuna kadar mucadele ettik. Takım arkadaşım Volkan’ı gosterdiği performanstan dolayı tebrik ediyorum. Antrenorumuz de bizi cok iyi yonlendirdi. Cok mutluyuz. 2016 Rio Olimpiyatları’na bir adım kaldı. Bu yola baş koyduk, Rio’ya gideceğiz.” derken, Volkan Goğtepe ise “Cok iyi mucadele ettik, cok guzel bir mac oldu. Seyirciden de muhteşem bir destek aldık. Onemli bir başarı elde ettik. Umarım Final Etabı’nda da bu başarıyı surdureceğiz.” yorumunu yaptı. NtvSpor
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Voleybol
- Rio'ya 1 adım kaldı!