Eczacıbaşı Kulubu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Rusya'nın Dinamo Krasnodar takımını 3-1 yenerek 2015 Kadınlar Dunya Kulupler Şampiyonası'nda haklı bir şampiyonluk elde ettiklerini soyledi. İsvicre'nin Zurih kentindeki Saal Spor Salonu'ndaki mactan sonra duzenlenen kupa toreninin ardından başarılarını değerlendiren Eczacıbaşı, "Cok buyuk calışmanın sonunda hakkıyla kazandığımız bir zafer oldu. Soyleyecek hicbir şey bulamıyorum. Cok ağır bir calışma ve sonunda bu zaferi hak ettiğimize inanıyorum" şeklinde konuştu. MUTLUGİL: ECZACIBAŞI BAŞARILI BİR SEZON YAŞIYOR Turkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Ozkan Mutlugil de Turk voleybolu adına cok mutlu bir gun daha yaşadıklarını belirterek, "Şampiyonlar Ligi'nden sonra Dunya Kulupler Kupası'nı da ulkemize getirdik. Eczacıbaşı başarılı bir sezon yaşıyor. Eczacıbaşı camiasını tebrik ediyorum. Turk voleybolunun geldiği noktada onemli bir başarı gosterdiler. Cok teşekkur ederim" şeklinde ifadeler kullandı. NESLİHAN: GURUR DUYUYORUM Eczacıbaşı VitrA oyuncusu Neslihan Demir Guler, muzelerinde olmayan iki kupayı kulube kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, "Cok mutluyuz. Hak ettiğimiz yerdeyiz. Daha once kazanamadığımız iki kupayı bu sezon kazandık. Eczacıbaşı VitrA'da oynamakta, boyle bir takımda olmaktan cok gurur duyuyorum. Emeği gecen herkese teşekkur ediyorum" değerlendirmesini yaptı. Bu arada Eczacıbaşı VitrA elde ettiği şampiyonlukla, Uluslararası Voleybol Federasyonu'ndan (FIVB) 210 bin dolar para odulu kazandı. Turnuvayı ikinci sırada bitiren Rusya'nın Dinamo Krasnodar takımına 120 bin, ucuncu olan Volero Zurih de 70 bin dolar para odulu aldı. Ntv Spor