Bolgesel Amator Voleybol Ligi'ne bu sezon en cok takım Cizre'den katıldı. Turkiye Voleybol Federasyonu'nca (TVF) duzenlenen Bolgesel Amator Voleybol Ligi'ne bu sezon en cok takım Şırnak'ın Cizre ilcesinden katıldı. Son aylarda yaşanan olaylar nedeniyle sık sık gundeme gelen Cizre'de genclerin voleybola ilgisi dikkat cekiyor. TVF'nin duzenlediği 2014-2015 Bolgesel Amator Voleybol Ligi'ne Turkiye genelinde 156'sı bayanlardan oluşan 317 takım katıldı. Cizre, 8'i bayan 25 takımla ligde yer alarak Şırnak'ı Turkiye birinciliğine taşıdı. Tesis yetersizliği sıkıntı oluşturuyor Genclik Hizmetleri ve Spor İlce Mudur Abdulhakim Selimoğlu, ilce nufusunun buyuk bolumunun cocuk ve genclerden oluştuğunu belirterek, bunların spora yonlendirilmesi konusunda yoğun caba gosterdiklerini soyledi. Spora olan ilgi nedeniyle futbol, basketbol ve voleybolun yanı sıra farklı branşlarda da kurs duzenlediklerini dile getiren Selimoğlu, 14 branşta acılan kurslarda bin 500 gence eğitim verdiklerini kaydetti. Voleybol kursuna 300'u aşkın kişinin katıldığını dile getiren Selimoğlu, "Bolgesel Amator Voleybol Ligi'ne 17 erkek ve 8 bayan takımımız katıldı. Voleybola buyuk talep var, katılım sayısında Turkiye birincisi olduk. Bu ligdeki musabakalarda 400'u aşkın gencimiz voleybol oynuyor" ifadelerini kullandı. Mudur Selimoğlu, yoğun talebi tek salonda karşılamanın mumkun olmadığını bu nedenle buyuk sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, hayırseverleri tesis yapımına katkıda bulunmaya davet etti. Aileler artık kızlarını destekliyor 73 Cizrespor oyuncusu Ayşegul Saco (20) voleybol oynamayı cok sevdiğini belirterek, bunun icin Beden Eğitim ve Spor Yuksekokulu'nu (BESYO) kazanmayı hedeflediğini soyledi. Musabakalarda yer alarak aynı zamanda BESYO sınavına hazırlık yaptığını ifade eden Saco, "Ailem cok buyuk destek veriyor. Ailede sadece annem sakatlanırım diye endişeleniyor" dedi. Şırnak Spor Lisesi 12. sınıf oğrencisi Şerife Fidan ise il genelinde kızların spora ilgi gosterdiğini dile getirerek, son yıllarda ailelerin kız cocuklarının spor faaliyetlerine katılmasına destek sunduğunu soyledi. Gecmiş yıllarda ailelerin ceşitli nedenlerle kız cocuklarını spordan uzak tuttuğunu kaydeden Fidan, BESYO'nu kazanarak spor eğitimini devam ettirmeyi hedeflediğini bildirdi. Şerife Fidan'ın ağabeyi Agit Fidan da eğitim seviyesinin yukselmesi ve feodal baskının azalmasıyla ailelerin kız cocuklarının eğitimi ve spor faaliyetlerinde yer almasına destek sunmaya başladığını kaydetti. Voleybol oynayan 2 kız kardeşinin başarısından buyuk gurur duyduğunu vurgulayan Fidan, "Buyuk bir değişim var. Daha bilincliyiz ve artık aile baskımız yok. Kızların sporda ve eğitimdeki başarılarını gordukce cok seviniyoruz" dedi. Voleybol musabakalarına katılmak isteyen kızı Melek ile Batman'dan Cizre'ye geldiğini ifade eden Mirak Akın da kızına eğitim ve spor alanında tum imkanları sunduğunu soyledi. "Milli oyuncu Neslihan'ı ornek alıyorum" Mithatpaşa Anadolu Kız Teknik Lisesi oğrencisi Şirin Bilgic (15), 4 yıldır voleybol oynadığını ve cok sevdiği sporu devam ettirmek istediğini soyledi.. Aynı zamanda Cizre Anadolu İmam Hatip Lisesi oğrencisi olan Cizre Belediyespor oyuncusu Şen Urun (15) ise yakınlarının desteğiyle 4 yıldır voleybol oynadığını belirterek, "En buyuk hayalim profesyonel voleybolcu olmak. Milli oyuncu Neslihan'ı ornek alıyorum. Neslihan'ın maclarını izleyip, onun yaptıklarının aynısını maclarda sergilemek icin cabalıyorum" diye konuştu. "Amacımız ilcedeki gencleri spora teşvik etmek" 73 Cizrespor Kulup Başkanı İlhan İverendi, BESYO mezunu 3 arkadaşıyla kulup kurduklarını belirterek, "Amacımız ilcedeki gencleri spora teşvik etmek. Gencleri spora yonlendirdiğimiz gibi BESYO sınavına hazırlanmalarına katkı sunuyoruz" dedi. voleybolunsesi