26 Eylul – 4 Ekim tarihleri arasında Belcika ve Hollanda’nın ortaklaşa duzenleyeceği 2015 CEV DELA Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nda mucadele edecek A Bayan Milli takımımızın antrenmanını ziyaret ettik ve Milli Takımımızın antrenoru Ferhat Akbaş ile şampiyonaya dair konuştuk. Sitemize oncelikle hazırlık donemini değerlendiren genc antrenor şu ifadeleri kullandı: “Avrupa Şampiyonası icin planladığımız hazırlık donemini cok iyi gecirdiğimizi, her şeyin plan dahilinde gercekleştiğini soyleyebilirim. Avrupa Şampiyonası her zaman soylediğimiz gibi cok zorlu bir turnuva, cok zorlu rakipler var ama biz de cok guclu bir takımız. Hedefimiz kursuye cıkabilmek madalya kazanabilmek bunun icin elimizden geleni yapacağız. Umarım başarılı oluruz.” AZERBAYCAN VE BELCİKA AVRUPA’DA ONEMLİ EKOLLER İlk turdaki rakiplerimizi de değerlendiren Akbaş sozlerini şoyle surdurdu; “Avrupa Şampiyonası’nda 4 takımdan 3’u zaten gruptan cıkıyor. Azerbaycan ve Belcika Avrupa’da onemli ekoller. Ozellikle Belcika son Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı. Ben zorlu maclar olacağını duşunuyorum hem Azerbaycan ile hem de Belcika ile. Macaristan’la ise goreceli daha kolay bir mac yapmamız gerektiğini duşunuyorum. Grup aşamasından sonraki kısım eşleşmeler ile alakalı olacak. Eşleşmeler sadece bize bağlı değil, D Grubu’ndaki rakiplerin birbiriyle olan mucadelesine bağlı olarak da değişecek. Oradaki muhtemel rakipler Sırbistan, Almanya ve Cek Cumhuriyeti olacaktır diye tahmin ediyorum. O elemenin o eşleşmenin butun turnuvanın kilit noktalarından bir tanesi olduğunu duşunuyorum cunku yarı final ve finale giden yol bu macı kazanmaktan geciyor.” Kursu şansımızı da değerlendiren Ferhat Akbaş, bunu başaracak gucte bir ekip olduğumuzu belirterek, “Turnuvalarda şimdiden bir tahminde bulunmak zor ama en başta soylediğim gibi guclu bir ekibiz. Kursuye cıkacak gucteyiz. İlk 3’te olmak icin elimizden geleni yapacağız ve umarım başarırız” diye konuştu. Son olarak Neslihan’ın şimdiki durumunu da değerlendiren Ferhat Akbaş, Neslihan’a ihtiyacları olduğunu fakat kendisinin şampiyonada takımda yer almasının zor olduğunu soyledi. Akbaş, “Neslihan da biz de Federasyon Başkanımız Ozkan Mutlugil de defalarca acıkladı. Son durum hakkında size şoyle bir bilgi verebilirim. Neslihan buraya gelmek icin cok istekli biz de onu gormek acısından son derece arzuluyuz. Ama ne yazık ki omuzundaki sakatlık tam olarak iyileşmedi. Yuzde 100 performans ile hazır değil. O yuzden Avrupa Şampiyonası’nda bizimle olması cok zor ama ilerleyen sureclerde Neslihan’ın katkısı bizim icin cok onemli. Onu takımda gormek istiyoruz” dedi. Neslihan’ın Ocak ayındaki Olimpiyat elemesine yetişmesini istediklerini vurgulayan Akbaş sozlerini şoyle tamamladı: “Ocak ayında olimpiyat elemesi var ve uzun bir sure gibi gorunse de kısa bir zaman kaldı. Neslihan’ın tamamen yuzde 100’une ulaşması icin bu sureye ihtiyacı var. Kendisi, sağlık ekibimiz, biz, kulubu ortak bir karar vermek zorundaydık. Umarım kendisi takıma geri donduğunde biz de onunla birlikte buyuk başarılara imza atarız.” Voleybolunsesi
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Voleybol
- Ferhat Akbaş: Kursuye cıkacak gucteyiz