A Milli Kadın Voleybol Takımı Antrenoru Ferhat Akbaş, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından duzenlenen Kadınlar Avrupa Şampiyonası B Grubu son macında ev sahibi Belcika'yı guzel bir oyun sonunda yendiklerini belirterek, grupta birinci olmayı hak ettiklerini soyledi. Belcika'nın Anvers kentinde oynanan macın ardından değerlendirmede bulunan Akbaş, bundan sonraki hedeflerinin yarı final olduğunu ifade etti. Ev sahibi Belcika'ya karşı cok iyi bir oyun ortaya koyduklarına işaret eden Akbaş, şoyle konuştu: "Cok mutluyuz, butun oyuncularımızı kutluyorum. İnanılmaz bir motivasyon, taktik ve disiplinle oynadık. Bu galibiyeti ve grupta birinciliği hak ettik. Umarım madalya icin yolumuza bu şekilde devam ederiz. Artık gruplardan sonra karşımıza kim gelirse gelsin fark etmez. Elimizden gelen en iyi oyunu oynayıp, madalya icin mucadele edeceğiz. Rakibin ismi onemli değil, bundan sonra bizim mucadelemiz onemli. Hedefimiz her zaman dediğimiz gibi madalya kazanmak ama adım adım bakmak lazım olaya. Tek mac uzerinde oynanacak bundan sonra, oldukca zorlu gececektir. Herkes yarı finale adını yazdırmak istiyor. Hollanda'ya gitmek istiyoruz." Milli oyuncu Neriman Ozsoy ise Belcika karşısında antrenorlerinin verdiği taktiği iyi sahaya yansıttıklarını dile getirdi. Belcika karşısında sergiledikleri oyunu oynamaları halinde her takımı yenebileceklerini kaydeden Neriman, "Bugun turnuva başından bu yana en iyi oyunumuzu oynadığımızı duşunuyorum. Butun ekibi kutluyorum. Onceden konuştuğumuz taktikleri sahaya cok guzel yansıttık. O yuzden cok rahat bir mac oldu. Belcika kotu kaybetti ama iyi bir takım" diye konuştu. Ceyrek finalde Almanya’yla karşılaşacaklarını tahmin ettiğini ifade eden Neriman, şunları kaydetti: "İnşallah onumuzdeki macı kazanıp yarı finale adımızı yazdırmak istiyoruz. Herkesi yenmek zorundasınız bundan sonra oyle takım secme luksunuz yok. Ancak bence Almanya favori. Almanya’yı bekliyoruz. Bizim iyi oynamamız lazım. Boyle oynadığımız surece her takımı yenebilecek gucteyiz." Voleybolunsesi.com
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Voleybol
- Ferhat Akbaş: 'Liderliği hak ettik..'