"Servisteki etkinliğimiz galibiyeti getirdi"
Voleybol0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Voleybol
- "Servisteki etkinliğimiz galibiyeti getirdi"
-
17-10-2019, 05:33:09Stoytchev, DenizBank Avrupa Erkekler Şampiyonlar Ligi Dortlu Finali'nde, yarı finalde Jastrzebski Wegiel'i 3-0 yenerek finale yukseldikleri macın ardından duzenlenen basın toplantısında, Polonya ekibine cok saygı duyduğunu ve bugun galip gelmelerinin, rakip takımın değerini gostermeyeceğini soyledi. Serviste son derece etkili oldukları macta, bu ozelliklerinin macı kazanmalarını sağladığını anlatan Stoytchev, "İstatistiklere baktığımızda ozellikle 2. setin sonunda karşı takımın yuzde 28 verimlilikle servis karşıladığını goruyoruz. Bu cok iyi bir yuzde. Bu yuzdeyi yakalayan bir takıma karşı oynamak her zaman zordur. Macın sonucuyla rakibin değerini olcmek cok yanlış olur" diye konuştu. Yarınki macın sonucu hakkında hicbir fikri olmadığını dile getiren Bulgar antrenor, "Hazırlıklarımızı tamamlayıp, cıkıp oynayacağız ama bana macı nasıl kazanacağımızı sormayın cunku bunun cevabını bilmiyorum" ifadesini kullandı. Halkbank'ın Bulgar kaptanı Matej Kaziyski ise guzel bir mucadele olduğunu belirterek, şoyle konuştu: "Daha onceki maclarda yaptığımız hataları duzelterek oynadık. Rakibin pasoru ondeyken kısa blok uzerinden atak yaptığımız icin file ustunde ustunluk bizimdi. Yarın cok zor bir maca cıkacağız. Bugunku maclarında Belogorie Belgorod'un ne kadar ustun bir takım olduğunu gorduk ama biz de iyi bir takımız. Bugun cok guclu bir takıma karşı oynadık ve ne kadar iddialı olduğumuzu ortaya koyduk." Jastrzebski Wegiel Jastrzebski Wegiel Antrenoru Lorenzo Bernardi, butun bir sezon gosterdikleri performans nedeniyle oyuncularıyla gurur duyduğunu soyledi. Halkbank'ı tebrik eden Bernardi, "Soylendiği gibi bu macın sonucunun surpriz olduğuna inanmıyorum. Bunu soyleyemezsiniz, her iki takımın oyuncu profillerine bakarsanız bunu anlayabilirsiniz" diye konuştu. Takımlarının Dortlu Final'e yukselmesini kimsenin beklemediğini dile getiren Bernardi, "Kimse bunu beklemezken oyuncularım, buraya kadar geldiler. Onlarla gercekten gurur duyuyorum. Bugunku maca damgasını vuran, rakibin servisleri oldu. Boyle etkili servis atan bir takıma karşı oynamak gercekten zor. Yarın bronz madalya icin mucadele edeceğiz. Umarım başarılı oluruz" ifadelerini kullandı. Polonya ekibinin kaptanı Michal Lasko da Halkbank'ın kuvvetli servislerine dikkati cekerek, "Servis karşılamakta ciddi sıkıntı yaşadık. İyi servis karşılayamayınca orta oyuncularımızı devreye sokamadık. Bence kaybetmemizdeki temel etken buydu" diye konuştu. AA __________________