Ekşi, finalin ilk ayağında yarın deplasmanda İtalya'nın Andreoli takımıyla karşılaşacakları mac oncesi sorularını cevapladı. "İki kupa tek arma" sloganıyla finallere cıkacaklarını kaydeden Ekşi, "Tarihte bir ilk yaşıyoruz. Hem bayanlar hem biz finale kaldık. İki kupa bir arma sloganıyla beraber inşallah 29 Mart'ta hem onlar hem biz burada kupaları kaldırırız, camiamıza bu şampiyonlukları hediye ederiz. Gercekten buyuk bir başarıdır bu ve kupalarla taclandırmak lazım" ifadelerini kullandı. Cok iyi bir sezon gecirdiklerini ifade eden sarı-lacivertli oyuncu, "9 yıldan beri Fenerbahce forması giyiyorum. Ancak en iyi sezonun bu sezon olduğunu duşunuyorum. Hem lig, hem kupa hem de Avrupa'da iyi sonuclar aldık. Ligde normal sezonu lider tamamladık, kupada dortlu finaldeyiz ve Avrupa'da da finale cıkacağız" diye konuştu. - "Deplasmandaki iyi netice, İstanbul'da kupayı getirir" Finallere hazır olduklarını ifade eden Fenerbahce Grundig Kaptanı Ekşi, ilk macta deplasmanda alacakları iyi bir neticenin kendilerini kupaya yaklaştıracağını ifade etti. Ekşi, sozlerini şoyle surdurdu: "9 haftadan beri hem hafta ici hem hafta sonu mac yaptık. Yoğun bir tempoyu geride bıraktık. Ancak butun yorgunluğa değdi. Şu anda final macımız var. İlk mac italya'da. Rakibimiz evinde iyi oynayan bir takım. Gecen sene CEV Kupası'nda final oynamış, bu sene de CEV Challenge Kupası'nda aynı başarıyı gostermiş bir ekip. Avrupa'da iyi oynayan bir takım, disiplinli bir takım. Bu nedenle taktiğimizi, gucumuzu her şeyimizi ortaya koyup ilk macta alacağımız iyi bir neticenin İstanbul'da kupayı getireceğine inanıyorum. Bu nedenle ilk mac cok onemli." - "Gecen yıllardaki şanssızlıkları bu yıl yaşamadık" Arslan Ekşi, Avrupa arenasında bu sezon geldikleri noktaya gecen sezonlarda şanssızlıklar nedeniyle ulaşamadıklarını dile getirdi. Turk voleybolunda erkeklerde de cıtanın yukseldiğine vurgu yapan Fenerbahce Grundigli oyuncu, sozlerini şoyle tamamladı: "Daha onceki yıllarda yaşadığımız şanssızlıkları bu yıl yaşamadık. Gercekten bu tarz finalleri birkac sene oncesinde yaşayabilirdik. Bu sezona cok iyi başladık ve istikrarlı bir şekilde devam ediyoruz. Turkiye'de erkek voleybolunun başarı cıtası yukseldi. Bayan voleybolunun zaten seviyesi belli. Biz de yavaş yavaş erkek takımlar olarak o seviyeye gelmeye başladık. Milli takımlar duzeyinde de da bu yıl dunya ligi oynanacak. İnşallah milli takım da kadın milli takımlar seviyesine ulaşır. Turkiye'de sporlara bakıldığında voleybol gercekten cok başarılı bir branş, ancak seyirci acısından biraz sıkıntımız var. Bunu da elde edilecek şampiyonluklarla aşacağımıza inanıyorum." AA __________________