"Turk voleybolu icin buyuk bir başarı"
Voleybol0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Voleybol
- "Turk voleybolu icin buyuk bir başarı"
-
17-10-2019, 05:33:01Siyah-beyazlı takımın oyuncularından Natalia Hanikoğlu ve Selime İlyasoğlu, kulup tarihinde onemli bir yeri olacak kupayı muzeye getirmek istediklerini ifade ettiler. Beşiktaş'ın kaptanlığını yapan Natalia Hanikoğlu, sezon sonunda kariyerini noktalamayı duşunduğunu ve bunu kupayla taclandırmak istediğini soyledi. Tecrubeli oyuncu, kupanın Beşiktaş icin onemini bildiklerini belirterek, "İki sezon once Azerbaycan'ın Azerrail takımında Challenge Kupası şampiyonluğu yaşadım. Cok guzel bir duyguydu. Bunu tekrar yaşamak istiyorum. Benim belki de son senem olacak. Bırakmayı duşunuyorum. Kariyerimi kupayla tamamlamak istiyorum" dedi. Siyah-beyazlı takımın ilk defa finale kaldığına dikkati ceken Natalia Hanikoğlu, "Finalde buyuk şansımız var. İkinci karşılaşma evimizde olacak. Rus ekibi genc ve deneyimsiz. O avantajı kullanmak lazım. Rusya'da galibiyeti alıp, burada rahat bir şekilde şampiyonluk sevinci yaşamak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Yarın finalde cok guclu bir rakibi eleyerek finale cıktıklarını hatırlatan siyah-beyazlı takımın kaptanı, şunları soyledi: "Yarı final rovanş macında taraftarların buyuk desteğini beklemiyorduk. O destekle daha heyecanlı ve iyi oynadık. Umarım final macına daha cok seyirci gelir. Onların desteği bizim icin cok onemli. İkinci macın İstanbul'da olması buyuk avantaj. Biz iki turu o şekilde gectik. Altın setleri taraftarların desteğiyle kazanmıştık. Tabii altın setler stresli oluyor. Finali o sete bırakmamak lazım." - "Turk voleybolu icin buyuk bir başarı" Natalia Hanikoğlu, voleybolda 6 Turk takımın final oynayabilmesinin de buyuk başarı olduğunu vurguladı. Final oynamanın Beşiktaş icin de onemli olduğunu kaydeden tecrubeli oyuncu, "Bu nedenle cok heyecanlıyız. Beşiktaş'ı cok seviyorum. Burada her şey var. Turk takımlarının da final oynaması buyuk bir başarı. 2003'ten sonra bunu başardılar" şeklinde konuştu. Hanikoğlu, voleybolu bıraktıktan sonra Turk milli takımında gorev almak istediğini dile getirdi. Kariyerinin 15 yılını Turkiye'de gecirdiğini hatırlatan Natalia Hanikoğlu, "15 senedir Turk voleybolunun icindeyim. Turk milli takımı icin bir şeyler yapmak istiyorum" şeklinde sozlerini tamamladı. - Selime İlyasoğlu: "Kupayı almak surpriz olmayacak" Takımın tecrubeli isimlerinden Selime İlyasoğlu ise yarı finalde Polonya ekibi Impel'i elemenin surpriz olduğunu ancak buraya kadar geldikten sonra kupayı kazanmalarının surpriz olmayacağını ifade etti. Yollarına Balkan Kupası'nı alarak başladıklarını vurgulayan siyah-beyazlı oyuncu, "Adım adım finale geldik. Beşiktaş tarihi icin onemli bir mac olacak. Bizim icin de tarih yazmak cok onemli. Once ilk macı kazanıp ardından rovanşı alarak şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz. Yarı finalde Impel'i elemek surpriz oldu. Buraya kadar geldik. Artık kupayı almak bizim icin surpriz olmayacak" dedi. Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'nde normal sezonu istedikleri gibi bitiremediklerini ve 7. sırada kaldıklarını hatırlatan Selime İlyasoğlu, "Bu sezon Challenge Kupası'nda şampiyon olursak belki wild card durumu olur. Seneye de Avrupa'da olmalıyız. Beşiktaş olarak bunu hak ettik" ifadelerini kullandı. Daha once başka takımlarda Avrupa'da final heyecanı yaşadığını vurgulayan siyah-beyazlı oyuncu, "Şampiyonlar Ligi'nde iki tane dortlu final oynadım. O atmosferi tatmıştım. Challenge Kupası'nda final ilk olacak. Kupayı almak istiyorum. Kendi kariyerimde olmasını arzuluyorum. Turk takımları bu sezon Avrupa'da başarılıydı. Avrupa kupalarında son final macını biz oynayacağız. Finali kupayla bitirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. Taraftarların hem Rusya'da hem İstanbul'da kendilerini yalnız bırakmayacağını kaydeden tecrubeli oyuncu, "Rusya'ya ozel ucak olacak. Bizimle birlikte taraftarlarımız da gelecek. Onların desteğiyle en iyi mucadeleyi vermek istiyoruz" şeklinde konuştu. AA __________________