Super Kupa ve Turkiye Kupası'nın ardından Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi finalinde Fenerbahce Grundig'i gecerek mutlu sona ulaşan Halkbank, tarihinin en başarılı sezonunu gecirdi. Ligde 6. şampiyonluğuna ulaşan başkent ekibi, CEV Şampiyonlar Ligi'nde de final oynayarak, voleybolun kulupler duzeyinde en ust seviyedeki organizasyonunda Turkiye'ye ilk madalyasını kazandırdı. Halkbank Erkek Voleybol Takımı'nın oyuncuları, yorucu ama başarılarla dolu gecen sezonun ardından yaşadıkları mutlulukları AA muhabirine anlattılar. Başkent temsilcisinin ve milli takımın oyun kurucusu Emre Batur, şampiyon kadroyu kuran kulup başkanı Selahattin Suleymanoğlu'nun buyuk bir iş başardığını soyledi. Batur, Suleymanoğlu'nun dunya yıldızlarıyla Turkiye'nin en kıymetli oyuncularını bir araya getirdiğini belirterek, "Uc kulvarda mucadele ettik. Zor bir sezon gecirdik ama mutlu bitirdik. Super Kupa, Turkiye Kupası ve lig şampiyonluğu. Kolay yakalanabilecek bir başarı değil" dedi. Avrupa şampiyonluğunu şanssız bir şekilde kacırdıklarını dile getiren Batur, bu başarılarda Bulgar antrenor Radostin Stoytchev'in de onemli paya sahip olduğunu ifade etti. Batur, Stoytchev'in takımı cok iyi calıştırdığını ve maclara iyi hazırladığını vurgulayarak, uc kupanın kazanılmasında emeği gecen herkese teşekkur etti. "Herkes gorevini iyi yaptı" Halkbank'ın Bosna Hersek asıllı Yunan smacoru Mitar Tzourits ise cok iyi bir ekip olduklarının altını cizdi. "Kulup başkanı Selahattin Suleymanoğlu'na kadar herkes gorevini iyi yaptı ve uc kupayı kazandık" diyen Mitar, başarının kolay gelmediğine işaret etti. Mitar, "Kimi zaman iyi oynadık, kimi zaman kendimizi aştık. Sahada herkes birbirinin yardımına koştu ve uc kupalı bir sezon geride kaldı. Hayatımın en cok gurur duyacağım anlarını burada yaşadım, asla unutmayacağım" diye konuştu. "Tum kupalar kıymetli" Brezilyalı pasor Raphael Oliveira da iyi bir sezonu geride bırakmanın tadını cıkardıklarını belirterek, "Evet, başarılı olduk. iyi bir sezon gecirdik ve uc kupa kazandık. Kupaların her biri birbirinden kıymetli" ifadesini kullandı. Tum takımın teşekkuru hak ettiğini kaydeden Oliveira, "Ben boyle durumlarda biraz daha farklı duşunuyorum. Bu insanlar neden burada birlikte? Bence bunun bir anlamı var. Tanrının yardımı ve iyi calışmamızın karşılığı olarak şampiyonluğa ulaştık" değerlendirmesinde bulundu. "Dunya yıldızlarıyla ter doktuk" Halkabank'ın bir diğer oyuncusu Can Ayvazoğlu ise cok iyi isimlerden kurulmuş bir takım olduklarını vurguladı. Ayvazoğlu, dunya yıldızlarının takıma kazandırıldığına dikkati cekerek, şunları soyledi: "Bu kadroyu oluşturan başkanımız Selahattin Suleymanoğlu ve yoneticilerimize teşekkur ediyorum. Daha once televizyondan izlediğimiz voleybolun dunya starlarıyla aynı soyunma odasını paylaştık, aynı sahada ter doktuk. Bizim icin unutulmaz bir sezon ve anı oldu. Bunun yanında herkes cok calıştı, sahada elinden geleni yaptı. Sonuc ortada, uc kupa halinde duruyor. Bu sonucla, Turk voleybol tarihine gectiğimizi duşunuyorum." AA __________________