26 Haziran - 03 Temmuz tarihleri arasında Fuar İzmir’de oynanan Festival Voleybol Minik Erkekler Turkiye Şampiyonası sona erdi. Final macında Ziraat Bankası’nı 21-13 ve 24-22’lik setlerle 2-0 mağlup eden Yamanlar Koleji şampiyon oldu. Ziraat Bankası ise ikinci oldu. Ucunculuk karşılaşmasında Halkbank’ı 21-19 ve 21-19’luk setlerle 2-0 mağlup eden Beşiktaş ucuncu oldu. Yamanlar Koleji Spor Kulubu Antrenorleri Hakan Gonul ve Aydın Polat Yıldız Kulubumuz mutevazi butcesi ve kendi bunyesinde yetiştirdiği sporcularla, buyuk ve koklu kuluplerin altyapılarını mağlup etmeyi başardı. Bize bu onuru yaşatan oyuncularımızı kutluyoruz dediler. Karşıyaka Ozel Yamanlar OrtaOkulu Muduru Muhammet Ali Toksoy “Bilimsel alanda kendisini kanıtlamış bir okul olarak sanat ve spora da ciddi destek oluyoruz. Okullar arası musabakalarda 5 yıl ust uste Turkiye Şampiyonu olduktan sonra kuruluşumuzun ilk yılında Kulup olarakta elde ettiğimiz bu Turkiye şampiyonluğu bizim doğru yolda olduğumuzun ispatı. Bu başarıların cok buyuk fedakarlıklarla kazanıldığının bilincindeyiz. Başta Voleybol antrenorlerimiz olmak uzere emeği gecen herkesi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi. Festival Voleybol Minik Erkekler Turkiye Şampiyonası’nda dereceye giren takımlar şu şekilde; 1. Yamanlar Koleji 2. Ziraat Bankası 3. Beşiktaş Odul Toreni Minik Erkekler kategorisinde ucuncu olan Beşiktaş takımının madalyalarını ve kupasını İzmir Ataturk Voleybol Salonu Yetkilisi Nektel Koyuncu takdim etti. İkinci olan Ziraat Bankası takımının madalyalarını ve kupasını İzmir Voleybol İl Temsilcisi Hakan Gursu takdim etti. Şampiyon Yamanlar Koleji’nin madalyalarını ve kupasını Turkiye Voleybol Federasyonu Altyapılar Sportif Direktoru Umit Hızal takdim etti. Minik Erkekler Turkiye sıralamasına ulaşmak icin tıklayınız. voleybolunsesi