Turkiye Kupası’nı kazanan, Avrupa Kupası’nda ceyrek finalde mucadele eden, Efeler Ligi’nde lider durumda bulunan ve Galatasaray zaferiyle ust uste 20. macını kazanan Fenerbahce’nin başarısındaki sırrı, takımın onemli ismi Metin Toy şu sozlerle acıkladı: Biz sahada yureğimizle oynayan mutevazı bir takımız. Gelecek icin aklında voleybol oynamak dahi yoktu... Cay ocağında calışan annesine yardım etmek icin, zaman zaman Burhan Felek Spor Salonu’na gelen ve burada macları izlediği sırada Fenerbahce’nin altyapı antrenoru İsa Tekler, tarafından keşfedilen Metin Toy, şimdilerde Turk voleybolunun en iyi pasor caprazlarından biri olarak gosteriliyor, hatta dunya yıldızları arasındaki yerini alma yolunda da emin adımlarla ilerliyor. Fenerbahce ve Milli Takım’ın vazgecilmez ismi haline gelen 1994 doğumlu genc yetenek, ligdeki en skorer, en iyi pasor caprazı, en iyi servisci gibi krallıklarda yabancı oyuncular arasında ilk 5’e giren tek Turk olarak da dikkat cekiyor. Metin Toy yukseliş hikayesini, Fenerbahce ve Milli Takım’ın başarısını, FANATiK’e anlattı. ‘İlk başlarda olumsuz bakıyordum’ Fenerbahce’nin altyapısından yetişen ve değişik bir keşfedilme oykusu olan Toy, o gunu şu sozlerle dile getirdi: “2005’ten bu yana voleybol oynuyorum. Kulupte hÂl antrenorluk yapan İsa Tekler, beni bulan isim oldu. Daha doğrusu annem, eski Burhan Felek Spor Salonu’nda calışıyordu. Orada calışırken ben de macları izlemeye gidiyordum. Beni goren İsa hoca bana, ‘Voleybol oynamak ister misin’ diye sordu. İlk başlarda duşuncem olumsuzdu. Hayatımda spor yoktu. Hani spor olsa, voleybol olmazdı galiba. Şans eseri bir başlangıc oldu. ‘Ben oynamak istemiyorum’ cevabını verince beni annemin yanına goturdu ve anneme sordu, ‘Biz Fenerbahce’den geliyoruz, oğlunuzu voleybol takımına istiyoruz’ deyince annem onay verdi. Ben de başlamış oldum”. ‘Kollarım kızardı, salonu terk ettim’ İlk başlarda cok zorlandığını ve bırakmayı bile duşunduğunu soyleyen Toy, “Tesislerde antrenman yapmaya başladık. Ancak duvarda manşet calışmaktan kollarım kızarmıştı. ‘Nasıl spor bu’ diye duşundum, salonu bile terk ettim. Tabii bu kısa surdu, sonra tekrardan geri donup, idmanlarıma devam ettim. Kendimi geliştire geliştire buralara kadar geldik” ifadelerini kullandı. ‘Taraftarımız bizim yanımızda olsun’ “Biz sahada yureğimizle oynayan mutevazı bir takımız” diyen Toy son olarak taraftarına mesaj verdi: “Bu ortamı yaratan kulubumuze ve ayrıca arkamızdaki en buyuk guc olan taraftarımıza teşekkur ediyorum. Taraftarımız bizi desteklediğinde daha iyiye gidiyoruz. Sadece onların bizim yanımızda olmasını rica ediyorum” 'Veljko Basic’in katkısı buyuk' Fenerbahce A Takımı’ndaki 6. yılını geciren, son 4 yıldır daha fazla sure almaya başlayan ve son 2 yıldır da ilk 6’da sahaya cıkan Metin Toy, 17 yaşından bu yana da A Milli Takım formasına hizmet ediyor. Ozellikle şu an takımın başında bulunan Bosna-Hersek doğumlu Fransız antrenor Veljko Basic’in kariyerinde bir donum noktası yaşattığını da belirterek, “Ankara’da altyapı turnuvasındaki bir macta beni izlemiş ve kampa davet etti. 17 yaşında A Takımı’yla beni Avrupa Şampiyonası’na goturdu. Ve o gun, bugundur, A takım seviyesinde mucadele ediyorum. Turk voleybolunun en iyi jenerasyonuyuz (1993-94). Basic’in Milli Takımı calıştırdığı donemden bu yana da meyvalarını almaya başladık. Dunya Ligi’nde mucadele ettik ve Avrupa Şampiyonası’na direkt katılma şansı yakaladık. Gerisi de gelecek” diye konuştu. ‘Bizde bu birliktelik var’ Metin’e, Avrupa Kupası, Turkiye Kupası ve Efeler Ligi olmak uzere, Galatasaray derbisiyle birlikte ust uste 20. zaferine ulaşan Fenerbahce’nin başarısındaki sırrı sorduğumuzda ise şu cevabı verdi: “Takım ruhunu, takım birlikteliğini ve butunluğunu bu son 2 yıldır en iyi hissettiğim kadro... Bunun da karşılığını alıyoruz. Cunku herkes sahada yuzde yuzunu vererek oynuyor. Hani derler ya; ‘Yureğinle oynamak’ diye... Bunun butceyle alakalı olduğunu duşunmuyorum. Yuksek butceli bir takım da olabilirdik ama diğer takımlarda ornekleri var. O başarıya ulaşamıyorlar. Bunun tek sebebi birliktelik yok. Biz bu birliktelikle bu zamana kadar geldik. 20’de 20’yle gidiyoruz. Turkiye Kupası’nı kazandık. Avrupa Kupası’nda ceyrek finalde buyuk avantaj yakaladık. Ligde lideriz”. Voleybolun Sesi