Fenerbahce, Venus Sultanlar Ligi final serisinde Galatasaray'ı 3-0 mağlup etti ve şampiyon oldu. Vestel Venus Sultanlar Ligi adı altında bu sezon 33. kez oynanan Kadınlar 1. Voleybol Ligi'nde Fenerbahce, şampiyonluğu kazanmayı başardı! Sarı-lacivertliler, play-off final serisindeki uc macı da 3-0'lık skorlarla kazanarak kupaya uzandı. Salon: Burhan Felek Hakemler: Nurper Ozbar, Ebru Ayata Galatasaray: Seda Aslanyurek, Aslı Kalac, Centoni, Leys, Jack, Gamze Alikaya (Nihan Guneyligil, Ruseva, Guldeniz Onal, Ada Germen, Nursevil Aydınlar) Fenerbahce: Eda Erdem Dundar, Tomkom, Natalia, Dicle Nur Babat, Polen Uslupehlivan, Kim (Melis Yılmaz, Merve Dalbeler, Ezgi Dilik, Balkestein) Setler: 20-25, 18-25, 23-25 Sure: 87 dakika (27, 27, 33) NATALIA FARKI Fenerbahce 2-0 onde cıktığı final etabının ucuncu macının ilk setinde oyuna rahat başladı. Bloklarda başarılı olan sarı lacivertli ekip Natalia’nın etkili oyunuyla 20-25’lik skorla 0-1 one gecti. İkinci sette de sarı lacivertli ekip zorlanmadan 18-25’le durumu 0-2 yaptı. Bu sette de Natalia cok başarılı oynarken takımına kazandırdığı 7 sayıyla guzel oyununu taclandırdı. Son set cekişmeye sahne olsa da Fenerbahce Natalia ve Kim’le oyuna ağırlığını koydu ve 23-25’le Fenerbahce’nin şampiyonluğunu ilan etti. Macın en skorer ismi de 19 sayıyla Natalia oldu. 5. KEZ ŞAMPİYON OLDU Fenerbahce, Galatasaray ile oynadığı play-off finalini kazanarak, ligde 5. kez şampiyonluk kupasını muzesine goturdu. Sarı-lacivertli takım, daha once 2008-2009, 2009-2010, 2010-2011 ve 2014-2015 sezonlarında ipi goğuslemişti. Final oynayan Galatasaray'ın ise ligde şampiyonluğu bulunmuyor. YONETİM İSTİFA SESLERİ Sarı-kırmızılı taraftarlar, karşılaşmanın ardından uzun sure "yonetim istifa" şeklinde bağırdılar. FENERBAHCE RAKİPLERİNE FARK ATTI Fenerbahce, Beşiktaş ve Galatasaray ile 5 ana branşta yaptığı maclarda toplam 20 galibiyet 1 beraberlik 2 yenilgi aldı. Sarı lacivertliler 2 yenilgiyi de kadın basketbolda aldı. Galatasaray'ı yenerek kupayı muzesine goturen sarı-lacivertli takımın oyuncularından Melis Yılmaz ile Polen Uslupehlivan, basın mensuplarına acıklamada bulundu. Galatasaray'a karşı iyi bir mucadele ortaya koyduklarını dile getiren Melis, "Cok mutluyum. Oncelikle tum takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Seriyi 3-0 bitirmek bizim icin cok onemliydi. Galatasaray'ı da tebrik etmek istiyorum cunku VakıfBank gibi guclu bir rakibi yenerek buraya geldiler. Cok iyi bir mucadele oldu. Sezonu iki kupayla kapatıyoruz. Serinin ilk iki macında bizi burada yalnız bırakmayan taraftarlarımıza cok teşekkur ediyorum." diye konuştu. Polen Uslupehlivan ise şampiyonluğu taraftarlarına armağan ettiklerini anlatarak, "Finale kaldığımız icin cok mutluyduk cunku buraya cok zor bir şekilde geldik. Karşımızda da Galatasaray gibi kuvvetli bir takım vardı. Onlar da VakıfBank'ı eleyerek cok zor geldi. Bence Galatasaray cok iyi takım. Takım olarak final serisini cok iyi oynadık. Takımım adına cok mutluyum. Maclarımıza gelen taraftarlara teşekkur ediyorum. Şampiyonluk onlara armağan olsun." ifadelerini kullandı. Fenerbahce G.Sarayı devirdi Şampiyon olduFenerbahce’ye şampiyonluk kupasını, Vestel Ticaret A.Ş Satış ve Pazarlama Genel Muduru Ergun Guler ve Turkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Ustundağ verdi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Voleybol
- Fenerbahce G.Saray'ı devirdi! Şampiyon oldu