Turkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Ustundağ, Fenerbahce'nin Galatasaray'ı mağlup ederek kupayı almasının ardından iki takımın toplu halde fotoğraf cekilmesiyle ilgili acıklama yaptı. Oluşan dostluk fotoğrafının fikir babası olan Turkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Ustundağ, bu tabloyu mac oynanırken hayal ettiğini belirterek: “Hemen fikrimi yonetim kurulu uyesi ve milli takımlar sorumlusu Kurtaran Mumcu, Yonetim kurulu uyesi Bahar Mert Ucoklar, Asbaşkan Ahmet Goksu, Asbaşkan Suat Guler’ya ilettim. Hepsi cok olumlu karşıladılar. Bu hislerle macın sonunu bekledik. Kupa toreninden sonra da konuyu ilk olarak Fenerbahce yoneticisi Selim Kosif’e ilettim kendisi hic duşunmeden bir an bile tereddut gostermeden ‘Elbete, seve seve’ dedi. Baha sonra bizzat Galatasaray Yoneticisi Ali Yuce’ye dittim o da sağ olsun ‘Seve seve sayın başkanım. Neden olmasın. Bizim kimseyle problemimiz yok seve seve geliriz’ dedi ve bu fotoğraf oluştu. Fotoğrafa dikkatli bakılırsa karede bulunan herkesin yuzlerinin gulduğu ne olarak gorursunuz. Bu da ne kadar doğru bir adım attığımızın belgesidir” dedi. Kendisinin Federasyon secimleri oncesinde slogan olarak ‘Camiada birlik beraberlik ve dostluğu sağlayacağım’ demiştim. Bu da bu sloganın ilk adımıdır. Oluşan bu fotoğraf gazetelerde yayınlanınca cok olumlu geri donuşler aldığını belirten TVF Başkanı Ustundağ “Yuzlerce mesaj geldi, adeta telefonum tebrik mesajları yuzunden kilitlendi. Oluşan tablo butun spor camiasını mutlu ettiğini gormek, herkesin cok mutlu olduğunu hissetmek bizim icin ne kadar doğru bir iş yaptığımızın belgesi oldu. Hele bakanımız Akif Cağatay Kılıc’ın sosyal medya hesaplarından bu tabloyu ovmesi bizi ayrıca mutlu etti. Devamını yaşatmak icin yep yeni projeler uretmek istiyoruz’ dedi. Gunluk Gazeteler