Amerikalı orta oyuncu Foluke Akinradewo Zurih macerasından sonra bir kez daha Japon Ligi’nde. Japon Ligi’nin zorluklarını ve farklılıklarını;beklentilerini FIVB’ye anlattığı roportajı sizler icin cevirdik: İkinci kez Japonya Ligi’nde oynuyorsun. Buraya donme kararında neler etkili oldu? Japonya her zaman kalbimdeydi. Burayı ve kulturunu seviyorum. Nerede devam edeceğine karar verirken,en cok nerde mutlu olduğumu duşunurum.Japonya maceramın da istediğim şekilde olacağından hic şuphem yoktu.O yuzden buraya geldim. Japonya onemli defansif oyunlarıyla biliniyor. Dunyanın sayılı ofansif orta oyuncularından olarak seni bu durum nasıl etkiledi? Japon defanscılarına karşı oynamak hucumcular icin oldukca zorlu durumların başında geliyor.Burada bulunduğum zamanlarda kariyerimin en iyi ataklarını yaptım ama takım arkadaşlarım ve rakiplerim bunu avantaj topmuşcasına rahat karşıladı. Zor durumda kaldığımda sabırlı olmam gerektiğini ve akıllıca davranıp sahadaki kucuk boşlukları hedeflemem gerektiğini anladım. İyi sporcularla calışmak daha iyi sonuclar getirir. Japonya Ligi’nde oyununun gelişmesine katkı sağlayan şeyler neler oldu? Daha efektif bir hucum oyuncusu olmaya başladım. Oyun goruşumu geliştirmeye calışıyorum. Hucum ederken karşımdaki bloğu gorup bunu kullanmak benim avantajım oluyor. Blok yapmak benim icin her zaman daha zor oldu fakat yine de geliştirmeye ve oğrenmeye devam ediyorum. Amerika’ya gore Japon hucumları oldukca hızlı,bu noktada da pasoru takip edip onu okumak cok onem kazanıyor. Ellerimi doğru şekilde kullanıp rakibimin boşuklarını kapatmaya calışıyorum. Ayrıca Jponya’da oynamaya başladığımdan beri oldukca fazla defans antrenmanı yaptım. Umarım calışmaya devam ederim ve bu driller “orta oyuncu problemi” olarak bilinen bu alandaki acıklarımı en aza indirmeme yardımcı olur. Kariyerinin hangi noktasında kabiliyetlerinle dunyanın en iyilerinden biri olmaya başladığını duşundun? Evet bu “O an” dediğim bir durum olmadı. Bunun icin bir şey soylemem gerekirse, iki Olimpiyat gordum ve hem şaşkınlık hem de gurur hissettim. Fakat hicbir zaman “Evet olmam gereken yerdeyim” diye bir duşuncem olmadı. Oyun icinde cok fazla alan var ve surekli bunları geliştirmem gerekiyor. Bunlara odaklanıp mucadeleye devam etmeliyim. Voleybol dışında Japonya’daki favorilerin nedir? Burada daha evcil ve biraz daha tembelim. Boş zamanlarımda ailemle FaceTime yapıyorum ve rahatlıyorum. Game of Thrones izlemeye başladım,oldukca vaktimi alıyor. Cok iyi bir dizi! Akşam yemeklerinde genelde arkadaşlarımla Japon mutfağını tatmaya calışıyorum,eğlenceli bir aktivite oluyor. Sezon boyunca burayı daha cok keşfetmek istiyorum. Ozellikle de ailem beni ziyarete geldiğinde. Burada 3 sene sonra Olimpiyat Oyunları oynayacaksın,neler soylemek istersin? Cok fazla bir şey soyleyemem cunku ben Kobe’de yaşıyorum,Tokyo buraya biraz daha uzak. Fakat Japonlara dair bildiklerimden yola cıkarsak mukemmel organizatorler ve unutulmaz bir Olimpiyat duzenleyeceklerine eminim! Bir gumuş ve bir bronzla gecmiş iki olimpiyatını tamamladın.Ucuncusu icin hedefin ne? Eğer varsa, gecmiş 4 yıllık dongulerden farklı olarak hazırlandığın noktalar neler? Bazı şeyleri her gun,her sezon boyu taşımaya calışıyorum. Geleceği hesaplayan biri değilim ama 2020’ye kadar oynamayı duşunursem ve Olimpik kadroda olursam bundan dolayı gurur duyarım. Neden koleksiyonuma altın eklenmesin ki? Farklı bir calışmam olacağını sanmıyorum. Tek hedefim oyunun her acısına tum konsantrasyonumla odaklanmak! Ne zaman sporu bırakmayı duşunuyorsun? Her zaman vucudumu ve beynimi dinlerim ve oynamaya devam ederim. Bir gun bu ikisinden biri eksilirse anlayacağım ki durma vakti gelmiş demektir. İnsan biyolojisi konusunda eğitim aldığını biliyoruz ve ailen de medikal alanda oldukca aktif. Senin bu konudaki planların neler? 20 yaşındayken hayatı cozduğumu duşunurdum fakat şimdi 30 yaşındayım ve ne yapmak istediğime dair bir ipucum yok. Her gun duşuncelerimin değiştiğini fark ediyorum. Şunu soyleyebilirim ki her şey yayınlandıktan sonra da hızla değişiyor. Tıp alanında bir şeyler yapmak istediğim biliyorum fakat bu muhtemelen okulda aldıklarımdan başka bir şey olacak. Ceviri:Aslı İleri voleybolplus __________________