Sultanlar’ın tecrubeli ismi Seda Tokatlıoğlu, Grand Prix’sinde 3’te 3 yapmak istediklerini belirtip, asıl hedeflerini acıkladı Milli Bayan Voleybol Takımımız'ın 2013 FIVB Dunya Grand Prix'nde mucadele edecek olan kadrosunda yer alan Seda Tokatlıoğlu, Ankara’da oynanacak maclarda hedeflerinin 3'te 3 yapıp zirveye cıkmak olduğunu soyledi. Grand Prix mucadelesi oncesi konuşan Tokatlıoğlu yeniden milli takıma donmesi ve takımın hedefleriyle ilgili olarak ozel acıklamalar yaptı: İlk once Akdeniz Oyunları'yla başlayalım istersen? Acıkcası kendi evimizde duzenlediğimiz bir turnuvada şampiyon olarak ayrılmayı isterdik. Ama daha ilk kez, ilk defa birlikte oynadığımız bir turnuvaydı. O yuzden yolumuz uzun hedefimiz Avrupa Şampiyonası daha cok oraya kilitlendik diyebilirim. Uzun bir zaman sonra milli takıma dondun bu konuyla ilgili duşuncelerin nedir? 2 senedir cok buyuk şanssızlıklar yaşadım. Yaşadığım sakatlıktan dolayı milli takımda bulunamıyordum, bu aradan sonra donmek acıkcası beni cok mutlu etti. Cok gurur verici bir şey bu. Ay-yıldızlı formayı giymek her şeyden daha gurur verici. İki senedir cok uzuluyordum sonunda burada olduğum icin cok mutluyum; inşallah guzel bir bitiriş yaparız hakkını vererek evimize doneriz. Peki Grand Prix hakkında ne soylemek istersin? GrandPrIx’de Ankara’da başlıyor hafta sonu herkesin bizi gonulden desteklemelerini bekliyoruz. 3 macımız olacak 3’unu de kazanabileceğimizi ve oradan birinci olarak ayrılabileceğimizi duşunuyorum ama dediğim gibi hedefimiz Avrupa Şampiyonası yani buradaki butun macları super oynayıp, kazanıp Avrupa’da bir duşuş değil. Bizim amacımız yavaş yavaş, tek tek, mac mac, oynayıp en iyi şekilde Avrupa Şampiyonası’na hazırlanmak. Avrupa Şampiyonası icin bu sene ne duşunuyorsun? Gecen sene kıl payı kacırmıştık? Guzel bir jenerasyon var, bizim takımımızda da şu an cok guzel bir hava var. Bir oncekinde 3. olmuştuk zaten ne kadar ciddi bir takım olduğumuzu gosterdik, kimse Turkiye’ye karşı cok rahat bir şekilde cıkamıyor. Bu sefer neden olmasın diyoruz. 'Takıma pozitif destek oluyorum' Peki milli takımda daha cok savunma yapıyorsun, daha cok manşete giriyorsun bu nasıl bir duygu senin icin? Acıkcası kolay bir şey değil burada şu an herkes oynadığın mevkiide oynuyor. Ama bu şekilde faydalı olacaksam elimden geleni ben her zaman yapmaya calışıyorum. Pozitif olup takımıma pozitif bir şekilde yardımcı olmaya calışıyorum. Boyle bir meziyet olmasaydı beni oraya antrenorumuzun de koyacağını sanmıyorum acıkcası. Bu işi kıvırabileceğimi duşunduğu icin de oradan değerlendiriyor. İnşallah onu da haklı cıkarırız. Hangi mevkiide daha fazla yararlı olacağına inanıyorsun? Yıllardır pasor caprazında oynuyorum aynı zamanda savunmada da yardımcı olduğum icin takıma, benim acıkcası pek bir şey farketmiyor. Kolay bir şey de değil farklı bir mevkiide oynamak ama şu an cok fazla bir fark gormuyorum acıkcası.
Gunluk Gazeteler