Şimdi size 2 adet derbiden soz edeceğim. 2 si de memleketin Erkekler liginin ilk yarısının son hafta macları. Yarın bunlara tatil başlıyor sizin anlayacağınız. Epeydir hemcinsimizin maclarını seyretmemiştim. Evdeyiz, hafif de nezleyiz zaten, gectik ekran başına, izledik.. İNGbank değil, Belediye olanı ile İ.B.B. arasında oynanan belediye derbisinde ortam tam benim aradığım gibiydi yani. Neden mi? EGS-GDS sistemi sahada yoktu. Macın spikeri (bizim bildiğimiz smacor değil, yanlış anlaşılmasın, sunucusu) dedi ki; “ Bu salonda diğer branşların da macları oynandığı icinburaya o sistem kurulamıyor..” İyi ki de kurulamıyor, bence.. Baktım sahadaki herkes birbirine, hakeme, kenari yonetimlere yardımcı oluyor.. “ Benden hocam... Evet değdimmm.. İcerde, icerde..” şeklinde diyaloglarla FAIR-PLAY orneklerini sergiliyorlar. Baş hakem dahil, sahadaki 6 hakemin de yuzunde gulucukler, mutlu mesut bir mac yonetimi yani.. İşte boyle kardeşim, işte boyle.. Bizim zamanımızı hatırladım. Aynen durum buydu. 1 sayı icin birbirimizin ve de hakemlerin kalbini kırmazdık yani. Tabi bir sayıyı almak, bizim eski voleybolda 2-3 dakka falan suruyordu ama olsun. Nasılsa servis bize gelir, işi ceviririz diye de duşunmuyor değildik yani. Yalan yok. Şimdi ise 1 saniyede oluyor bu işler. O yuzden de bu yalan makinasının cenesinden kurtulamıyoruz. Cikletli pasor Ceneden acmışken, INGBLD’de bizim eski mesleğimizi icra eden, bizden kısa ama olsun, belden faik li, bol tek bloklu pas atan bir kardeşimiz var. Ama bu gencin sakız ciğneme derdi var ki, cok fena. Ağzını aca aca, sağa sola hava yapıyor falan. Ekranda ağzına kac kere zum yapıp yakaladılar, tabi haberi yok. Canlı yayında olması da cabası. Sakızının bir markası gorunmedi, o kadar yani. Bir de bir uyarım olacak. Mazazallah gırtlak borusuna yapışır kalırsa o ciklet, sahada birilerinin onu cıkartmak icin suni teneffus yapmaları gerekebilir ki. O daha da ciddi bir durumda bırakabilir kendisini. Benden soylemesi. Diyerek geciyoruz ve tribunlere kamera diğer bir zum yaptığında eski bir kardeşimizi goruyoruz. “Aaa bizim Faruk, Eczacılı Faruk yahu...” Mavi gozlu, yakışıklı kardeşimiz 225 kere milli olup ta gidip protokol tribununde oturmamış, almış eşi dostu yanına taraftarın arasında mac seyretmekte. Bu kadar da mutevazidir yani. Selamlar, sevgiler kardeşim. Mac ve set sonunu oynayamayan İNGBLD macı verdi tabi. Neyse Zoroğlu’nun işi biraz zor gibi geldi bana ama arada toparlanır, Avrupa’da da daha iyi maclar oynarlar diye umut ediyorum. Gazmen’den başlayarak, tribundeki hanım kızlarımızın ince sesli tezahuratına kadar, bu değerli dunya mobilya başkentinin takımının, guzide sporumuza verdiği katkıları ve neşeyi devam ettirmelerini diliyorum. İBB’ye de soylenecek şu var. Valla iyi yırttınız diyorum. Bu kadar basit hata yapmasalardı, akşam evi zor bulurdunuz yani. :-)) Harlemli pasor Geldik asıl derbiye. Dedim ya epeydir hemcinsimizi seyretmedim diye. Bu gozler bunu da gordu ya artık gam yemem. Halkbank’ın siyahi pasorunden bahsediyorum..Nerden bulmuşlar bilmem? Bu adamı bu takıma ve ulkenin ligine kazandıranları tebrik ederim. Şaşkın şaşkın bakışlar, bir tarz hareketler, kenara koşup benchle cak beşli yapmalar, dublajda yere duşen topa, el hareketi ile vurduğu yeri gosterip, ağız, goz bukmeler falan, adam tam bir Showmen yani. Boyle dediğime bakmayın siz, bunlar işin gırgırı. Elbetteki bizim uzun suredir gormeye alışmadığımız bir oyuncu tipinin muhim bir temsilcisi bu kardeş. Blok tutunca istatistikcilere donup ve de elini goğsune vurup “ bana yaazzz, banaa..” tarzı hareketler cekiyor. 6 numaradan asansoru dışarıya vuran oyuncuya “ yapmaaa be abiii. Bak boşsun...” gibisinden jest ve mimikler yapıyor. Tam benim kafa adam yani. Coook ta iyi oyuncu. Saydım ilk sette 6 sayıyla smacor tayfasından daha cok sayı yaptı. Hal boyle olunca da T:C:Ziraat Bankası’nın şimdilik tabelasını indirdi. Promosyonlu mac Salon seyircisini desteklemek ve ilgiyi arttırmak icin yapılan odul, hediye ve cekiliş duşuncesini cok beğendim. 20 yıldan beri dunya salonlarında yapılan bu guzel pazarlama calışmasını ulkemize kazandırdıkları icin Ziraat Bankası Spor kulubunu tebrik ve takdir ettim. Salonu da ayrıca bir NBA ortamında bayrak ve afişlerle susledikleri icin beğeni ile takip ettim. Yanlız birşey soracağım. Tribunun o iki kenarındaki kocaman formaları giyen birisi var mı merak ettim. Birde onların size’ı kac acaba.. smiley Bankalara bravo Guzel bir derbi seyrettirdiler. Halkbank, Ziraat'in namağlup unvanına son verdi. Ziraat buna rağmen ilk yarıyı lider bitirdi. Yazının başlığını hatırlatarak, “ bunlar ne oynuyorsa siz de bunu oynayın..bu atmosfer ve bu kalite kadınlara da kapak..” ( pardon, ornek ) olsun “ diyerek bitiriyorum. Hepinize sevgilerimle Eski Voleybolcu voleybolx __________________