Kenan Bengu: Hakem hata yapamaz!
Voleybol0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Voleybol
- Kenan Bengu: Hakem hata yapamaz!
-
17-10-2019, 04:46:05Turk voleybolunun duayen isimlerinden Kenan Bengu, Voleybol Hakem ve Gozlemcileri Federasyonu’nun yaptığı acıklama ilgili onemli ve guzel bir yazı kaleme aldı: Bu acıklamayı cok yanlış ve talihsiz buluyorum. Voleybol’dan hic bir cıkarım olmadığı icin cok rahat yazabilirim. Oncelikle hakemler şunu kabul etmeli; Hakem de insandır, hakem de hata yapabilir. YAPAMAZ kardeşim, hakem hata yapamaz, yapmamalı. Hakem macı yoneten tek yetkili ise ve tek başına değilse, yanında da 7-8 kişilik (kategoriye gore değişir) bir ekip varsa o ekibi doğru kullanarak hataaaa yapamazzzz yapmamalı. Oyuncu hata yapar, antrenor yapar, idareci yapar. Bu insanlar hata yapınca kendileri kaybeder. AMA HAKEM HATA yapınca yine ben kaybediyorum. Yanlış mı? Demek ki hakem hata yapamaz. Polis, Hakim, Savcı, Asker hata yapamaz, yaparsa sucsuz insanlar kaybeder. Ama hakemlik başta olmak uzere bu tur oluşumlardaki insanlar hep birbirini tutar. Kanunların onlara verdiği koruma kalkanlarının arkasına sığınırlar, tartışamazlar, tartışmayı da pek sevmezler. Cunku coğunun kendi yetkilerindeki kurallardan haberi yoktur veya eksiktir. İyi yetiştirilmemişlerdir, hatır gonul dost işleriyle belli mevkilere getirilmişlerdir. Maalesef Voleybol’da da hakem yetişmelerinde, kademe atlamalarında bu hatır gonul hatta daha da ağırı, itaat etme ve birilerinin adamı olma sayesinde kademe atlarsın. İşte bu ahval ve şerait icinde 😂hakemlerimiz kendilerini geliştirmemekte, kendi macları dışında gidipte mac seyredip antrenman yapmamaktadırlar. Şimdi şu savunulabilir; Turk hakemliği zirvededir. Turk hakemleri olimpiyatlarda, dunya şampiyonalarında, uluslararası alanlarda cok başarılıdır, finaller yonetmişlerdir vs vs. )) anladınız siz. Bir iki tane duzgun, kaliteli, işini iyi yapan kişinin arkasına sığınarak soylenen sozlerdir bunlar. Saysan voleybol tarihinde 20 taneyi gecmez. Ama hep bu savunulur. Ben genelden bahsediyorum. Ve sadece ust ligler değil, alt yapılardaki fiyaskolardan, rezaletlerden bahsediyorum. Doğru olan şudur; Hakemliğin değerini arttırırsın, parasını arttırırsın, doğru duzgun voleyboldan anlayan, voleybola gonul vermiş kişileri hakem yaparsın. Kapıdan gecenleri, uc kuruş icin hakem olanları, hayatında file’yi pazarda gorenleri hakem yaparsan yıllardır suren bu tartışmalar uzarrr gider. Saygılarımla…. Kaynak: voleybolplus __________________