Galatasaray’da Dortlu Final heyecanı
Voleybol0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Voleybol
- Galatasaray’da Dortlu Final heyecanı
-
17-10-2019, 04:45:38Galatasaray Kadın Voleybol Takımı’nın 5-6 Mayıs tarihlerinde katılacağı CEV Şampiyonlar Ligi Dortlu Final oncesi medya gunu duzenlendi. Galatasaray Kadın Voleybol Takımı’nın 5-6 Mayıs tarihlerinde Romanya’nın başkenti Bukreş’te katılacağı CEV Şampiyonlar Ligi Dortlu Final’i oncesi medya gunu duzenlendi. Ataşehir’de bulunan Tac Spor Tesisleri’nde gercekleştirilen etkinlikte, Galatasaray Kulubunun voleybol şubesinden sorumlu yonetim kurulu uyesi Okan Boke, Galatasaray Kadın Voleybol Takımı Antrenoru Ataman Guneyligil ve takım kaptanı Neslihan Demir Guler’in katılımıyla basın toplantısı yapıldı. Cok onemli bir turnuvaya gideceklerini aktaran Okan Boke, grup etabından sonra parayı odeyip, Dortlu Final’i almalarını isteyenler olduğunu aktararak, "Tarihimizde tum eleme turlarını gecerek, hak ederek cıktığımız ilk Dortlu Final. Ben zaten kazanarak Dortlu Final’e kalacağımıza emindim. Şimdi Romanya’da ilk başta ev sahibi ile oynayacağız. Arkasından da gozuken o ki bir Turk finali olacak inşallah. Orada da VakıfBank ile şampiyonluk icin oynayıp geleceğiz. Statu değiştiği icin ilk kez bir Turk finali olabilecek. İnşallah bileğimizin hakkıyla finale de cıkıp, ilk Turk finalini seyrettireceğiz. Ortada bir kupa varsa, Galatasaray her zaman en buyuk adayıdır." dedi. Dortlu Final’in final macı ile Super Lig’deki Teleset Mobilya Akhisarspor macının aynı saate denk geldiğini hatırlatan Boke, "Hem kızlarımız şampiyon olacak hem de futbol takımımızın macını kazanmasını kutlayacağız. İnşallah cifte mutluluk yaşayacağız. Taraftarımız bizi orada yalnız bırakmasın. Bu kızlar gercekten en buyuk desteği hak ediyor. Son derece verimli oynadılar. Bizlere inanarak oynadılar. Kimse parayı dert etmedi. Tum takıma teşekkur ediyorum. Butun emek ve anlayışın karşılığını inşallah kupayla taclandıracağız." diye konuştu. Takım kaptanı Neslihan Demir Guler’in Dortlu Final’in ardından voleybolu bırakacak olmasıyla ilgili soru uzerine sarı-kırmızılı yonetici, "Turkiye’nin gelmiş gecmiş en iyi voleybolcusu Neslihan. Kim ister ki bırakıp gitsin? Neslihan’ın kendi kararı. Bizim saygıyla karşılamaktan başka yapacak bir şeyimiz yok. Kendisi de Galatasaraylı. Sahada olmasa da her zaman bizim yanımızda olacak. Neslihan gidiyor ama sırada kızı Zeynep’i buyutuyoruz. Yolumuzu ayırmıyoruz Neslihan kaptanla. O yuzden her zaman bizim yanımızda olacak. Emekleri icin cok teşekkur ediyorum kendisine. Bizim birlikteliğimiz surecek." yanıtını verdi. Guneyligil: "Oncelikli hedef, ilk macı kazanmak" Galatasaray Kadın Voleybol Takımı Antrenoru Ataman Guneyligil, Dortlu Final’de Avrupa’nın en iyi 4 takımının bulunduğunu belirterek, "Bizim oncelikli hedefimiz, ev sahibi CSM Volei Alba’ya karşı ilk macı kazanmak." ifadelerini kullandı. Dortlu Final’de sezonun son maclarına cıkacaklarını vurgulayan Guneyligil, "Sanki butun voleybol kamuoyunun gozunde, Turk finali olacağı yonunde bir imaj var. Fakat hicbir mac sahaya cıkmadan kazanılmıyor. Ev sahibi ekiple oynayacağız. Sıkı bir seyirci desteği olacak onlar adına. Bizim adımıza da olacağını duşunuyorum. Bizi Avrupa’daki Turkler yalnız bırakmayacaktır. Finalden once hedefimiz ilk macı kazanmak. Ben acıkcası takımımı ve teknik ekibimi sadece ilk maca konsantre olmaları konusunda yonlendiriyorum." şeklinde konuştu. Bu sezon ozellikle deplasman maclarında cok başarıyı oyunlar cıkarttıklarını hatırlatan sarı-kırmızılı teknik adam, "Bu sene kendi seyircimizin onunde elimizin ayağımızın karıştığı maclar oldu ama deplasmanlarda başarılıydık. Doldurabildikleri kadar doldursunlar salonu. Ne kadar rakip taraftar olursa, bizim takım o kadar motive oluyor. Kopenhag’da Arsenal’a karşı Galatasaray’ı şanslı goruyor muydunuz? Rusya’da Dinamo Moskova onunde takımımızı şanslı goruyor muydunuz? Galatasaray’ın olduğu yerde kupayı almak icin bir numaralı aday Galatasaray’dır." değerlendirmesinde bulundu. Neslihan: "Biraz sabırsızız" Galatasaray Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Neslihan Demir Guler, Dortlu Final’in başlaması icin heyecanlandıklarını aktararak, "Dortlu Final icin uzun zamandır calışıyoruz. Kendimizi hazır hissediyoruz. Biraz sabırsızız. Bir an once başlasın istiyoruz." şeklinde goruş belirtti. Takım olarak kendilerine guvendiklerini soyleyen Neslihan, "İki mactan oluşan bir turnuva. İlk hedefimiz ev sahibi ile oynayacağımız macı kazanmak. Ondan sonrasına bakacağız. Cumartesi akşamı finali konuşuruz. Kazanılacak bir kupa varsa kazanırız. Elimizden geleni yapacağız. Dortlu Final ile kariyerimi bitirmek benim icin de cok onemli. Neden bir kupayla da bitirmek olmasın? Ben sabırsızlanıyorum gercekten. Bir an once o finali oynayalım istiyorum." ifadelerini kullandı. Basın toplantısının ardından Okan Boke, Galatasaray Kadın Voleybol Takımı oyuncuları ve teknik heyeti, basın mensuplarına goruntu verdi. AA __________________