Vanlı işitme engelliler, Samsun’da oynanan voleybol musabakalarında buyuk başarı elde ederek Turkiye Şampiyonu oldu. Van Ozel Eğitim Meslek Lisesi'nde oğrenim goren işitme engelli oğrenciler, Samsun’da duzenlenen Okullar Arası İşitme Engelliler Voleybol Turkiye Şampiyonası'nda buyuk başarı elde etti. Elde edilen şampiyonlukla ilgili İHA muhabirine konuşan Van Ozel Eğitim Meslek Lisesi Beden Eğitimi Oğretmeni Mehmet Akif Korkmaz, her turlu imkansızlığa rağmen Samsun’da Turkiye birinciliğiyle donduklerini belirtti. Oğrencilerin surekli sportif başarılar elde ettiklerini ifade eden Korkmaz, “Oğrencilerimizin sportif başarıları bundan onceki yıllarda da vardı. Gecen yıl Adana ve Muğla’da yapılan voleybol musabakalarını Turkiye ikicisi olarak tamamlamıştık. Bu yıl ise Samsun’da yapılan musabakalarda oğrencilerimiz buyuk bir başarı gostererek Turkiye Şampiyonu oldular. Tum sporcularımızı bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum” dedi. Bazı imkansızlıklardan dolayı farklı kategorilerde yarışamadıklarını dile getiren Korkmaz, sozlerini şoyle surdurdu; “Bircok eksiğimiz var. Arac ve barınma konusunda buyuk sıkıntılar yaşadık, ama yine de idaremiz ve derneğimiz bizlere destek verdi. Bundan sonraki yıllarda da bu musabakalara devam edeceğiz. Bu yıl Van bolgesinde 4 oyuncumuz milli takıma gitti. Oğrencilerimiz haziran ayında İtalya’da yapılacak olan Avrupa şampiyonasında ulkemizi temsil edecekler. Bu arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. İnşallah ulkemizi en iyi şekilde temsil ederler. Bizler bundan once engelli olmayan takımlarla daha az başarı elde etmiştik. Ben oğrencilerimizin butun engelleri aştığına inanıyorum” dedi. “Bizim icin hicbir engel yok” Samsun’da gercekleştirilen musabakalarda buyuk başarı elde ederek milli takıma secilen Baran Sayın, Turkiye şampiyonu olmaktan buyuk gurur duyduğunu belirterek; “Samsun’da oynan musabakalarda cok zorlandık. Ancak her şeye rağmen Turkiye Şampiyonu olduk. Bu yuzden cok heyecanlıyız. Ayrıca milli takıma secilmem beni cok heyecanlandırdı. Bizim icin hicbir engel yok. Onumuze cıkan engelleri de aşacağımıza inanıyoruz. Ayrıca 4 Haziran’da İtalya’da yapılacak olan Avrupa şampiyonasında ulkemizi en iyi şekilde temsil ederek donmeyi arzu ediyoruz” diyerek milli takıma secilmenin mutluluğunu dile getirdi. Bir diğer engelli oğrenci Vedat Faydalı ise, Samsun’da oynanan voleybol şampiyonasında cok heyecanlı olduklarını soyledi. Faydalı, “Samsun’da duzenlenen musabakalarda hedefimiz şampiyon olmaktı. Heyecanımız ust seviyedeydi. Bizim icin hicbir engel olmadığını duşunuyorum. Samsun’da ise birinci olduk. Baran arkadaşımız da milli takıma secildiği icin cok sevincliyim, Onlara milli takımda başarılar diliyorum. Bizi orada en iyi şekilde temsil edeceklerdir” diyerek sevincini dile getirdi. İHA __________________