Turkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Ustundağ, federasyonun 60. yılını camiaya yakışır şekilde kutlamak istediklerini soyledi. Ustundağ, AA muhabirine yaptığı acıklamada, federasyonun kuruluşunun 60. yılına ilişkin İstanbul’da gorkemli bir tanıtım yaptıklarını belirtti. Eylul ayında voleybol camiasındaki herkesi bir araya getireceklerini anlatan Ustundağ, "Voleybol camiasına yakışır bir şekilde 60. yılı kutlamak istiyoruz cunku voleybol camiası lider bir camiadır." diye konuştu. Turk voleybol takımlarının Avrupa’da zirvede yer aldığını, voleybol liglerinin "1 numara" olduğunu dile getiren Ustundağ, "Takımlarımızın emeği kucumsenemez. Bu camiayı takdir etmemek olur mu? Ben bu camiayı takdir edip, gururlanıyorum. Mucadele ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz ve başarıların devam etmesi acısından da uzerimize duşeni yapıyoruz." ifadelerini kullandı. Turk voleybolunun herkesi gururlandırdığını vurgulayan Ustundağ, "Romanya’da gecen hafta dortlu finalde takımlarımızın biri şampiyon, biri dorduncu oldu. Son 8 şampiyonluk kupasını Turk takımlarımız aldı. Bundan daha buyuk gurur olabilir mi? Voleybolda Avrupa ve dunyanın lokomotif ulkesiyiz." değerlendirmesinde bulundu. "Artık soz sahibi olduk. Uluslararası hicbir calışmayı bizsiz yapamazlar." diyen Ustundağ, şoyle devam etti: "Son 10 yılda butun zirvelerde Turkiye’den takımlar var. Dolayısıyla Şampiyonlar Ligi’nin final turunda takımların yarısı Turkiye’den. Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Başkanı ve Başkan Vekilleri ile cok uzun toplantılar yaptık. Turk voleybolunun Avrupa’da ve dunyada cok onemli bir yeri var. Bu onemliliğin bize bir donuşu olması lazım. Finallerdeki 4 hakem Finlandiya, İsvec, İspanya ve Polonya’dan. Takımlar bizden ama bizden hakem yok. Biz her konuda Turkiye’nin, Turk milletinin ve takımların hakkını savunuruz, kavgasını en iyi biz veririz." Voleybol Şampiyonlar Ligi Ustundağ, Turk voleybolunun uluslararası başarısı oranında ağırlığının da olması gerektiğini belirtti. Voleybol Şampiyonlar Ligi’nin henuz fikir aşamasında olduğunu vurgulayan Ustundağ, "Ortaya sadece fikir kondu. Bu konunun buralara gidebileceğini ben CEV yonetimine aktardım. Şunu belirteyim, bizim Turkiye olarak en buyuk sıkıntımız lig takvimi. Ben 3 takımla temsil ediliyorum, 2 tanesi direkt katılıyor, 1 tanesi on elemeyle gidiyor." diye konuştu. Turk ekipler icin on eleme oynamanın problem olmadığını belirten Ustundağ, şunları soyledi: "Cunku biz geciyoruz ama ben bunu hak etmiyorum. CEV Şampiyonlar Ligi’ne 3 kontenjan alıyorsam 3 takımımın da direkt katılmasını bekliyorum. Takvim konusunda mağdur ediliyoruz. Başkanın ulkesi Sırbistan’da lig yok. Benim cok ciddi yatırımlarım, sponsorlarım var. Sırbistan Milli Takımı cok başarılı ama bu cocuklar nerede oynuyor, ulkelerinin dışında. Dolayısıyla biz bu konuda cok rahatsızız. Onumuzdeki gunlerde toplantı yapıp bu konuyu netleştireceğiz." "Neslihan ve Gozde’ye plaket" Voleybolu bıraktığını acıklayan Galatasaray’dan Neslihan Demir Guler ve VakıfBank takımından Gozde Kırdar’a Romanya’da plaket vermeyi doğru bulmadığını belirten Ustundağ, "Biz bunu Romanya’da yapmayız. Biz bunun en iyisini ulkemizde yaparız." dedi. Neslihan ve Gozde’nin milli takımın geniş kadrosunda yer aldığına dikkati ceken Ustundağ, "Bu oyuncularımız Romanya’da veda etti, plaket vermediğimiz icin eleştiriliyoruz. Biz bunu Romanya’da yapmayız. Biz bunun en iyisini ulkemizde yaparız. Voleybolcuların değerini bilen, gecmişi unutmayan, takdir eden bir kişiden bahsediyorsanız kusura bakmayın o kişi Akif Ustundağ’dır. Voleybolu bırakan arkadaşların onunu acabilmek icin yaptığımız statu değişikliklerini bugune kadar kimse yapmadı." diye konuştu. "Bugun Neslihan gibi bir ekol kac ulkeye nasip olur." ifadesini kullanan Ustundağ, şu değerlendirmeyi yaptı: "Turkiye icin bir gurur olmuş kardeşimizi bağrımıza basacağız, kulupler bağrına basacak. Duşunmek lazım, federasyon olarak biz ne yapabiliriz diye. Onları bağrımıza basacağız, voleybolun baş tacı yapacağız. Voleybolu bırakabilirler ama sahadan asla kopamazlar ve voleybol onları bırakmaz. Onların yaşamı, dunyası voleybol. Kimse tribune oynayarak bana tribunculuk yapmasın. O yazan cizenler bizim kadar vefalı olamazlar. Bu camiaya en vefalı işleri yapmak ve değerli noktalara getirmek benim boynumun borcudur." Bursa Buyukşehir Belediyespor’un kapatılacağı iddiası Ustundağ, Bursa Buyukşehir Belediyespor’un kapatılacağı iddialarının doğru olmadığını aktardı. Takımın yoneticileriyle goruştuğunu anlatan Ustundağ, şunları kaydetti: "Bursa ekibinin başkanı daha once İnegol takımının başkanıydı. Sayın Belediye Başkanı voleybolu cok seviyor. Bursa’da hem erkeklerde hem kadınlarda voleybolun devam edeceğini ifade etti. Fakat cok buyuk butcelerle değil de ilk 8 icinde mucadele edecek bir takım kurup devam edeceklerini beyan etti." Turkiye’de voleybol sevgisinin giderek daha da geniş kesimlere yayıldığını anlatan Ustundağ, "Yapılan araştırmalar, velilerin en cok cocukların voleybol oynamasını istediğini ortaya koyuyor. Velilerin ilk tercihi acık ara cocuklarının voleybol oynaması. Bu cocuklar voleybolun geleceği olacak." ifadelerini kullandı. AA __________________