Yenibiris.com eylul ayı istihdam raporunu acıkladı. Perakendecilik-Toptancılık, yaz aylarının birincisi Turizm-Otelcilik sektorunu az farkla gecerek eylul ayında en fazla eleman aranan sektor oldu.

İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, işverenlerin ilanları ve iş arayanların başvuruları doğrultusunda, eylul ayını kapsayan istihdam raporunu acıkladı. Rapora gore Perakendecilik-Toptancılık, eylul ayında en fazla iş ilanı veren sektor oldu.

Perakende firmaları, alımlarının buyuk bir kısmını mağazalarında “Satış Danışmanı” pozisyonunda gercekleştiriyor. Bu durum eylul ayında da değişmedi. Kasiyerler, sektorde en cok ihtiyac duyulan diğer kişiler oldu. Bu sektorun hemen ardından, garson arayışı ile Turizm-Otelcilik sektoru geldi.

EYLULDE EN COK İLAN YAYINLANAN SEKTOR

LOJİSTİK HAREKETLENDİ

Ağustos ayında en fazla iş ilanı veren sektorler arasında 11. sırada yer alan Lojistik- Taşımacılık, yazın bitmesiyle eleman arayışını neredeyse iki katına cıkararak 5. sıraya yukseldi. Yaz boyu yeni eğitim-oğretim yılına hazırlandığı icin alımlarını surduren Eğitim sektoru, az farkla, 3. sıradan 4. sıraya inerek yerini Yapı-inşaat sektorune bıraktı. Hizmet sektoru, eylulde de 7. sıradaki yerini korudu.

EN FAZLA İŞ FIRSATI SATIŞTA

Eylul ayında yayınlanan ilanlarda gectiğimiz ayda olduğu gibi en fazla eleman arayışı satış alanında gercekleşti. Satış temsilciliğini muhasebe elemanı takip etti. Ucuncu sırada ise satış temsilcisine benzer olarak muşteri temsilcisi yer aldı.

Eylul ayında en cok ilan yayınlanan ilk 5 pozisyon şoyle:

1-Satış Temsilcisi

2-Garson

3-Kasiyer

4-Satış Danışmanı

5-Muhasebe Elemanı

En cok başvuru Bankacılık-Finans sektorune

Bankacılık-Finans sektoru, en fazla eleman aranan sektor olmasa da populerliğini surduruyor. Bu durum eylul ayında da değişmedi. İş arayanlar en cok bu sektordeki iş ilanlarına başvuru yaptı. Satış ve gişe, bu sektorde en cok eleman alınan bolumler.

EYLULDE EN COK BAŞVURU ALAN SEKTOR

İSTANBUL LİDERLİĞE DEVAM

İstanbul, Yenibiris.com verilerine gore eylul ayında yine hem en cok ilan yayınlanan hem de en cok başvuru yapılan il olma ozelliğini korudu. Ardından Ankara ve Antalya geldi. Bu uc ilden sonra en fazla başvuru, yurtdışındaki işlere yapıldı.

Yenibiris.com Yonetim Kurulu Uyesi KÂmil Ozornek, eylul ayı istihdam verileri ile ilgili olarak, “İşe alım acısından Perakende, Yapı-İnşaat ve Eğitim sektorlerinin ilk sıralardaki yerini koruduğunu goruyoruz. Turizm sektoru tatil sezonunun sona ermesine rağmen alımlarını surduruyor. Hizmet sektoru de her donem olduğu istihdam yaratıyor. Eylulde dikkat ceken sektorler, eleman arayışının yazın biraz yavaşladığını gozlemlediğimiz lojistik ve bilişim oldu. Butun ozel sektorler genelinde satış danışmanı/temsilcisi ve muhasebe elemanı, firmaların her zaman aradığı kişilerin başında geliyor.” değerlendirmesini yaptı.

KAYNAK