Sırbistan’ın Sombor şehrinde duzenlenen U16 Bayanlar Voleybol Balkan Şampiyonası’nda Balkan şampiyonu olan kadroda yer alan altyapı oyuncuları Ozge Arslanalp ve Beren Yeşilırmak ile Kosova’nın Gjakova şehrinde duzenlenen U17 Bayan Voleybol Milli takımımızla Balkan ikinciliği yaşayan Simge Arslanalp, Galatasaray Televizyonu’ndan Merve Ergu’ye acıklamalarda bulundu. U17 Bayanlar Balkan Şampiyonası Ruya takımına secilen ve turnuvanın “En İyi Smacor” odulunu alan Simge Arslanalp, “Guzel bir turnuva gecirdik. Kısa bir surede iyi takım olmayı başardık. İlk macımızı kaybettik, onun dışında guzel bir turnuva oldu. Tum antrenorlerime teşekkur ediyorum beni bu seviyeye getirdikleri icin. Cok guzel bir duyguydu o odulu almak” ifadelerini kullandı. Şampiyon kadroda yer alan altyapı oyuncusu Beren Yeşilırmak ise şampiyon olmanın cok gurur verici olduğunu belirterek sozlerini şoyle surdurdu: “Şampiyona guzeldi. Heyecanlı ve eğlenceliydi. Cok şey kattı bana. Buyuk tecrube kazandık. Şampiyon olmak cok gurur vericiydi. Antrenmanlar guzel geciyor. Takım iyi, guzel transferler oldu.” U16 Bayanlar Balkan Şampiyonası’nda “En İyi Pasor” odulunu alarak ruya takımına secilen oyuncu Ozge Arslanalp de “İlk maclarda heyecanlıydım. Cok guzel bir turnuvaydı. Benim icin guzel bir tecrube oldu. Şampiyon olduk. İlk once oduller acıklanırken cok heyecanlanmıştım. Secilmeyi cok istiyordum. Ruya takıma secilince cok mutlu oldum. Yeni sezon, yeni takım guzel olacak” şeklinde konuştu. Galatasaray Kucuk Kız Voleybol Takımı Antrenoru Mahir Toptaş ise Balkan Şampiyonasını ve derece elde eden oyuncuları değerlendirdi. Altyapı oyuncularının kazandıkları başarıların Galatasaray icin buyuk bir gurur olduğunu dile getiren antrenor Mahir Toptaş, “Galatasaray buralarda her zaman var. Bu aslında kulup başarısıyla doğru orantılı. Biz ne kadar altyapıda başarılı olursak yukarıya ve milli takıma oyuncu kazandırıyoruz. Ozge ve Simge’nin kardeş olarak odul alması bizim icin buyuk bir gurur kaynağı. Bu sayıyı artırmak icin biz elimizden geleni yapacağız. Yeni başladık calışmalara. Cocuklar var gucuyle calışıyorlar. Bir hafta oldu antrenmanlara devam ediyoruz. Amacımız en iyi takımı oluşturmak” ifadelerini kullandı. Sporx __________________