'2016 Olimpiyatlarında Turk Milli takımında yer almak istiyorum'
Voleybol0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Voleybol
- '2016 Olimpiyatlarında Turk Milli takımında yer almak istiyorum'
-
17-10-2019, 04:35:39Japonya liginin acılış haftasına 51 sayı ile muhteşem bir giriş yapan Yeliz Başa onumuzdeki hafta sonu oynayacağı Pioneer Red Wings ve Okayama Sea Gulls maclarına hazırlığını surduruyor. Yeliz'in oynadığı NEC takımı 4 puanla kayıpsız set farkı ile 2. sırada bulunuyor. Japonya'daki voleybol elcimiz Yeliz Başa; "Başarımdaki en buyuk destekcilerim eşim Dr. Onur Başa ve aynı zamanda FIVB Antrenor Eğitmenliği de yapan menajerim Nejat Sancak'tır" dedi. "Nejat ağabeyden ilk teklifi aldığımda anlattıkları şeyler bana masal gibi gelmişti. Fakat şimdi bu masalın gerceğe donuştuğunu gordukce sorumluluğumun daha da arttığını goruyor ve daha da hırslı şekilde calışıyorum" diyen Yeliz; "Ayrıca beni yetiştiren antrenorlerim İsmail Şahin ve Adnan Kıstak'ın da emeklerini unutamam" diye konuştu. Oyuncu sozlerini şoyle surdurdu; "Amacım Turk voleybolunu burada en iyi şekilde temsil ederek kalıcı olmak ve 2016 Olimpiyatlarında Turk Milli takımının ilk altısında; Rio de Janeiro'da yapılacak Olimpiyatlarda yer almaktır" dedi. Yeliz'in takımı NEC Red Rockets gecen yıl şu anda Galatasaray'da oynayan Brizitka Molnar ile tum sezon boyunca sadece 3 galibiyet alabilmiş ve ligi son sırada tamamlamış ve ligde ancak play-out macları ile tutunabilmişti. NEC Red Rockets'in Japonya Liginde 5 kez şampiyonluğu bulunuyor. İlk kez Tokyo'da onumuzdeki hafta sonunda kendi taraftarı onune bu hafta cıkacak Yeliz'in macları icin şimdiden bir cok Turk taraftarı NEC Kulubunu arayarak bilet rezervasyonu yaptırmış durumda. Kaynak:TVF Resmi Sitesi __________________