Futbolun UEFA Kupası, CEV hafta sonu Halkbank’ın muzesine gitti. Başarının mimarlarından kaptan Huseyin Koc kupanın hikayesini Taraf’a anlattı CEV istatistiklerinde ilk sırada, daha once bir cok kez Avrupa’nın en iyi pasoru secildi Huseyin Koc. Daha once Arkas forması ile Challenge Kupası’nı kazandı. Her kupa cok değerli ama bu seferki bir başka. Kariyerini noktalamadan bu kupayı almayı cok arzu ettiğini anlatan Huseyin, erkeklerde ilk kez kazanılan başarıyı iki sene once kaybettiği babasına ithaf etti. -Sezona kotu bir giriş yapmıştınız ve her gun artan bir performansla iyi bir yere geldiniz. Kupa yolculuğunu anlatır mısın? Sezona başlarken beklentiler cok yuksekti. Hem yabancı hem de yerli oyuncuların milli takımdan gec gelmesi bizi olumsuz etkiledi. 3-2 oynadığımız tum macları kaybettik. İstemediğimiz mağlubiyetler aldık. Bence donum noktası CEV Kupası ilk turunda oynadığımız Delecta Bydgoszcz macı. Polonya’da 3-0 yenildik, Ankara’da 3-2 yendik ardından da altın seti kazandık. O macı kaybetsek cok daha kotu duruma duşebilirdik. Ama o mactan sonra toparlandık cok kuvvetli takımları yendik ve kupada bir daha mağlup olmadan şampiyonluğa ulaştık. -Takımın yapısı nasıl? Selahattin Suleymanoğlu ve Ahmet Kavaz’ın bu takıma emekleri inanılmaz. Doğru hamleler yaptılar ve cok iyi bir takım kurdular. Kafa olarak, insan olarak cok iyi takım. Cok tecrubeli oyuncularımız var. Priddy, Luis, Emre’nin gucu isteği, Salah’ın rahatlığı. Resul'u unutmamak lazım. Blok makinesi. Cok iyi bir sezon geciriyor. Takıma katkıları cok buyuk. -Nuri ile birlikte Arkas’ta da oynamıştın. Nuri ile ben cok uzun yıllardır birlikte oynuyoruz. Arkas’ta Challenge kupası kaldırdık birlikte. O beni icerde cok rahatlatıyor. -Başarının sırrı nedir? Arkadaşlık, inanc. Biz bu kupaya cok inandık ve sonunda da başardık. Halkbank 20 yıldır voleybola hizmet veriyor. Butun buyuk kulupler şubelerini kapatırken onlar inat ettiler. Halkbank bunu hak etti. Biz de bunun icinde olduk. Eşim ve cocuğum beni olgunlaştırdı -Bu sezon cok iyi oynuyorsun. Nazar değmesin. Teşekkur ederim. Eşim ve cocuğumla cok mutluyum. Bu da oyunuma ve takımıma yansıyor. Hırslarım gitti. Arkas Spor ile 2009 yılında Challange Kupası’nı kazandım. Şampiyonanın en iyi pasoru secildim. Bu kupa benim kariyerim icin cok onemliydi. En verimli cağımdayım. Olgunlaştım. -Ailene cok duşkun olduğunu biliyorum. İki sene once babanı kaybettin ve kupayı babana armağan ettiğini soyledin. Rahmetli babam icin oynadım. Keşke orada olsaydı. Ama beni izlediğini, mutluluğumu paylaştığını hissediyorum. Babamı ruyamda gormuştum oğlum olmadan once. Oğluma onun adını verdik. -İlk macta 3-1 yendiğiniz İtalyan takımı Latina karşısında Ankara’da neden bu kadar zorlandınız? En tehlikeli insanlar hayatta kaybedecek bir şeyi olmayan insanlardır. Latina’nın da Ankara da kaybedecek hicbir şeyi yoktu. O yuzden cok rahat oynadılar. Biz de cok kotu servis attık. O yuzden de oyuna bir turlu giremedik. Bunu nedeni tamamen baskı. Cok onem verdik bu kupaya o bizde ters bir tepki yarattı. Fenerbahce’nin kupayı kaybetmesi bizde baskı oluşturdu -Dolu tribunler mi sizde bu baskıyı yaratan? Boyle tribunlere alışık değiliz. Ben cok seviyorum kalabalık onunde oynamayı ama bazı arkadaşlarım bunun baskısını hissetti. Başka bir şey daha soylemeliyim bizden bir gun once Fenerbahce Kadınlarda CEV Kupası’nı kaybetti. Onlar alamadı biz almalıyız dedik. Bu da baskının başka bir şekliydi. Bu tribunlere alışmamız lazım. İtalyanlar her hafta lig maclarını dolu tribunlere oynuyor. Konserse konser bu işin şov yonunu ortaya cıkarmalı ve seyirci cekmeliyiz. Ben dediğim gibi seviyorum dolu tribunlere oynamayı. Pasor olduğum halde 11-12 sayı urettim. -Yabancıların isminin karşılığında onları tek kelime ile nasıl anlatırsın? Priddy= Oncu Luis= Motivasyon Salah= Gamsız -Luis icin motivasyon dedin ama son macta cok iyi değildi. Luis uzun yıllar İtalya’da oynamış. Bence ilk aşk gibi İtalyan takımı ile oynamak onu mac icinde gerdi. Serum bitti maca cıktık -Mactan bir gece once hasta olmuşsunuz? 2 gunde bir mac yapıyoruz, vucut kaldırmıyor. Ben, Emre, Luis ve Nuri mactan onceki gece hastalandık. Mehmet Akpolat’ın bu şampiyonlukta bizim kadar hakkı vardır. O olmasa maca cıkamazdık. Bize serum verdi ve bizi diriltti. -Bizliyoruz ki bu tur başarılardan sonra takımlarda bir duşuş oluyor. Motivasyon kaybı mı desem, havaya girme mi. Halkbank icin boyle bir tehlike var mı? Bizim takımda havaya girmeye musaade etmeyecek birinci isim Nuri. Onun cok guzel bir sozu var soyleyemem ama havaya gireni hemen kendine getiriyor. Şimdi kupayı unutup Turkiye Kupası ve lige odaklanmamız lazım. Cunku bu başarının değeri Şampiyonlar Ligi’ne kaldığımızda katlanacak. O yuzden ligde şampiyon olup devler ligine gitmemiz lazım. -Halkbank’ın hedefi Şampiyonlar Ligi midir? Evet hedef şimdi Şampiyonlar Ligi. Orada oynayıp final-foura kalmak istiyoruz. Ağacı bile ekiyorsun 10 yıl sonra meyve alıyorsun. Halkbank artık ektiklerini bicmeli. Hedefleri olmalı. Ben olurum olmam bilemem, tabii ki cok isterim onumuzdeki sene de bu kulupte oynamayı. Onlar beni istediği surece burada olurum. Hasan Cebebi, Suleyman Aslan, Selahattin Suleymanoğlu Ahmet kavaz olduğu surece başarılar devam eder. Bankaya yakışır bir başarı elde ettik. Bunu Şampiyonlar Ligi ile susleyeceğiz. BEGUM DOĞANAY Voleybolunsesi
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Voleybol
- İnandık ve kupayı kazandık[ST]