Turkiye Voleybol Federasyonu (TVF), 6. Olağan Mali Genel Kurulu bugun (30 Ekim 2018, Salı), Ankara’da The Green Park Otel’de yapıldı. Genel kurula; TVF Başkanı Mehmet Akif Ustundağ, Yonetim Kurulu uyeleri ve delegelerin yanı sıra kulup yoneticileri, hakemler, antrenorler ile basın mensupları katıldı. Divan kurulu başkanlığını Ercan Ozturk’un yaptığı mali genel kurulda sırasıyla Yonetim Kurulu Faaliyet Raporu, Faaliyet Raporu ve Denetleme Raporu, 2019 ve 2020 yılları tahmini butceleri okunarak oybirliği ile kabul ve ibra edildi. TVF Başkanı Mehmet Akif Ustundağ ise yaptığı konuşmada, federasyonun 2 yılık periyotta yaptığı faaliyetleri ve mali tabloyu ozetledi. TVF Başkanı Mehmet Akif Ustundağ konuşmasında; “Sayın Yonetim Kurulu uyeleri, Sayın Divan Kurulu Uyeleri, delegeler, antrenorler, hakemler, kulup yoneticileri ve değerli basın mensupları hepinize hoş geldiniz diyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 21 Kasım 2016 tarihinde goreve gelmiş bir yonetim olarak 2 yıl sonra mali genel kurulumuzu gercekleştirmek uzere bir aradayız. Goreve geldiğimiz gunden bugune kadar bizlere verdiğiniz desteklerden dolayı mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Bu camia cok nezih bir camia ve her turlu konuyu tartışacak kapasitededir. Gorev suremiz boyunca Yonetim Kurulu’nda bulunan arkadaşlarımla birlikte Turk voleybolu icin daha iyi neler yapabiliriz diye hizmet etmeye calıştık. Bu konuda da en buyuk desteği sizlerin verdiğini belirtmek istiyorum. Turkiye Voleybol Federasyonu olarak 60. yılını kutladığımız Turk voleybolunun Gala Gecesi’nde hep bir araya geldik. Gala Gecesi’nde de gorduk ki herkese voleybol camiasının ne kadar nezih ve kaliteli bir camia olduğunu ispatladınız. Biz de bunun mutluluğunu yaşadık. Federasyon olarak Turk voleybolunu daha ileriye goturmek, taşımak, sporcu sayısını artırmak en buyuk hedeflerimizden bir tanesiydi. Şu an 60,558 faal sporcumuz bulunmaktadır. Altyapıya da buyuk onem veriyoruz. Turkiye’de 6-12 yaş arasındaki tum cocukları voleybol ile tanıştırmayı ve ulkemizdeki lisanslı sporcu sayısını artırmayı hedefleyen Fabrika Voleybol’un 23 ilde olmak uzere toplam 26 okulu bulunuyor. Bu projeyi de 81 ile yaymak en buyuk arzumuzdur. Tesisleşme konusundaki problemleri de aşmak icin Milli Eğitim Bakanlığımız ile onemli ve guzel bir protokol anlaşması sağladık. Hayallerimizde olan bir projeydi. Umuyorum ki bu konuda anlaşmayı da en kısa surede aktif hale getireceğiz. Tum antrenor verileri dinamik sisteme geciş sağladı. Bu sistemi de hayata geciren ilk federasyonun Voleybol Federasyonu olması bizleri ayrıca mutlu ediyor. Genclik ve Spor Bakanlığı tarafından da voleybolun guzel temsil edildiğine inandıkları icin sizler adına ozel bir teşekkur aldık. Antrenor talimatlarındaki değişiklerde bizler icin onemliydi. Bu konu uzerindeki hassas tutumları, destek ve katkılarından dolayı da Eğitim Kurulumuza ve Genclik ve Spor Bakanlığımıza teşekkur ediyorum. Turk voleybolunda onemli bir yere sahip olan, gurur duyduğumuz 2003 yılındaki A Bayan Milli Takımı’nın “Filenin Sultanları” kadrosunda yer alan 9 oyuncudan bazıları ise bugun 4. Kademe Antrenorluk Belgesi aldı. Voleybol hakemliği konusunda da onemli aşamalar kaydettik. Bugun universitelerimizde voleybol hakemliği ders olarak mufredatlarda yer almakta ve okutulmaktadır. Federasyonlar icinde yine bir ilke imza attığımız icin mutlu ve gururluyuz. Şu an 5,670 faal hakemiz gorev yapmaktadır. Hakem ucretlerinde de %20-42 artış oldu. Gozlemcilerimizin ve uluslararası ve ust klasman hakemlerimizin musabakalara giderken tek tip kıyafetle gitmelerini en başından beri arzu ediyorduk, bunu da başardık. Verilerin daha sağlıklı bir şekie gercekleşmesi icin de tablet projesini hayata gecirdik. Tum hakem ve gozlemcilerimize de bu imkanı sağladık. Bayanlar kategorisindeki kuluplerimiz Avrupa ve Dunyada son yıllarda tum kupalara ambargo koydu. Dunyanın en iyi ligine sahibiz. Kuluplerimize sonsuz teşekkurlerimi sunuyorum. Avrupa Kupaları’nda elde ettikleri başarılar, şampiyonluklar artık bizleri kesmiyor. Kuluplerimiz de en iyisini yapmaya calışıyorlar. Elde ettikleri başarılardan dolayı da tum kuluplerimizi tebrik ediyorum. 4-9 Aralık 2018 tarihleri arasında duzenlenecek FIVB Dunya Kulupler Şampiyonası’nda iki takımımızla temsil edileceğiz. Eczacıbaşı VitrA ve VakıfBank’a başarılar diliyorum. Umarım her iki takımımızda finalde karşı karşıya gelirler. Vestel Venus Sultanlar ve Efeler Ligi naklen yayın konusunda da TRT’ye destek ve katkılarından dolayı hepinizin huzurunuzda teşekkur ediyorum. Liglerimizde her hafta bayanlar ve erkeklerde 2’şer karşılaşma canlı olarak ekranlara geliyor. 2019 yılında da ulkemizde duzenlenecek Avrupa Voleybol Şampiyonası Finalleri de TRT ekranlarında olacak. Goruntulu Değerlendirme Sistemi uygulaması sadece kendi tesislerimizde uygulanıyordu. Ancak bu yıldan itibaren tum salonlardaki karşılaşmalarda GDS uygulanacak. Salon konusunda da bizlere gosterdikleri hassasiyet icin Fenerbahce, Galatasaray ve Beşiktaş Spor Kulupleri’ne teşekkur ediyorum. Bu kuluplerimiz, bu yıl karşılaşmalarını TVF Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynayacaklar. Statu ve talimat değişikliği ile menajerlik sistemini hayata gecirdik. Bir ilki daha Federasyon olarak gercekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Gercekleştirdiğimiz seminer ile de menajerlerimiz belge ve kimlik sahibi oldular.” dedi. TVF Altıncı Olağan Mali Genel Kurulu’nun sonunda yeniden soz alan TVF Başkanı Ustundağ, “6. Olağan Mali Genel Kurulu’nda bizleri yalnız bırakmayarak katılım sağlayan Yonetim Kurulu uyelerine, Divan Kurulu uyelerine, delegeler, kulup yoneticileri, hakemler, antrenorler ile basın mensuplarına teşekkur ediyorum. Bizlere yakışacak bir şekilde Mali Genel Kurulumuzu gercekleştirdik. Hepinize teşekkur ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Ne mutlu ki bize “Hepimiz Aynı Takımdayız” dedi. TVF Altıncı Olağan Mali Genel Kurulu dilek ve onerilerle sona erdi. Gazeteler __________________