VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın yeni transferleri basına tanıtıldı. Ceylan Intercontinental Otel'de duzenlenen tanıtım toplantısına, Vakıfbank Genel Muduru Suleyman Kalkan, Vakıfbank Kulubu Başkanı Omer Faruk Ergin, antrenor Giovanni Guidetti, yeni transferler Tuğce Hocaoğlu, Jovana Brakocevic, Naz Aydemir ve Saori Kimura katıldı. Vakıfbank Genel Muduru Kalkan, kuluplerini anlatan en guzel kelimenin istikrar olduğunu ifade ederek, “Vakıfbank olarak biz, istikrarlı bir şekilde 26 yıldır voleybola destek veriyoruz. İnşallah nice seneler daha bu desteğimiz surecek. Artık voleybol deyince Vakıfbank akla geliyor. Vakıfbank ile voleybol arasında guzel bir ozdeşleşme oluştu” şeklinde konuştu. Bu sezon 3 kupanın 3'une de talip olduklarını ifade eden Suleyman Kalkan, “Vakıfbank, Turkiye'nin favori takımlarından bir tanesi olacak. 3 kupanın 3'unde de iddialı bir şekilde Vakıfbank yer alacak. İnşallah gecmişte olduğu gibi başarılarla dolu bir sezon olacak” dedi. Yeni sezon oncesinde cok ozel oyuncuları kadrolarına kattıklarını belirten Kalkan, şoyle konuştu: “Vakıfbank Kulubu, uluslararası yıldızların da tercih ettiği bir spor kulubu haline geldi. Turkiye'nin en ozel oyuncularından Tuğce'yi ve Naz'ı kadromuza kattık. Bunun icin mutlu ve gururluyuz. Bunun yanında Sırp milli takımının oyuncusu Brakocevic ve Japonya'da bir halk kahramanı olarak gorulen Kimura'da takımımıza katıldı. Voleybolda marka haline gelmiş olan Vakıfbank, bundan sonra da tarih yazmaya devam edecek.” -Başkan Ergin:“4'uncu Avrupa şampiyonluğunu ulkemize getirmek istiyoruz”- Vakıfbank Kulubu Başkanı Omer Faruk Ergin, ilklerin kulubu olduklarına vurgu yaparak, “Kulubumuz, ilklerin kulubu olmaya devam edecek. Bu sene yaptığımız transferler ve takımın bunyesinde yapılan değişikliklerle gecen sene kıl payı kacırdığımız Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki dortlu finallere yukselme, sonra da 2005 yılından beri olamadığımız Turkiye ligi şampiyonluğuna ulaştıracak bir kadro yapısına ulaştık” diye konuştu. Başarılarında en buyuk payın istikrar olduğunun altını cizen Ergin, “Antrenorumuz Giovanni'nin gelecek yıl sona eren mukavelesini 1 yıl daha uzattık. Diğer kulupler hic heveslenmesinler Giovanni 2 yıl daha bizimle birlikte calışacak. Bu istikrarın neticesini de başarılarla almış bulunmaktayız. Bu sene aramıza katılan yeni arkadaşlarımızın takımımıza guc katacağına inanıyoruz. Transferler teknik ekibimizin bize verdiği raporlar sayesinde gercekleşti. Umit ediyorum ki Avrupa'da şampiyonluğunu tekrar yaşayacağız. Bu sene 4'uncu Avrupa şampiyonluğunu ulkemize getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Tanıtımda soz alan takım antrenoru Giovanni Guidetti, istediği oyuncuların takıma katılmasından dolayı duyduğu mutluluğu anlatarak, “Bizim asıl guclu tarafımız, eski oyuncularımız. Yeni oyuncularımızla daha fazla gelişip iyi bir sezon gecireceğiz” dedi. -Yeni transferlerin duşunceleri- Vakıfbank'a geldiği icin mutlu olduğunu belirten Sırp oyuncu Jovana Brakocevic, “Burada cok şey oğrenerek kendimi geliştirmek istiyorum. Turkiye liginin cok zor bir lig olduğunu biliyorum ve şuanda burada oynamayı bekliyorum” diye konuştu. Japonya Milli Takımı'nın 146 kez formasını giyen smacor Saori Kimura, takıma hızlı bir şekilde uyum sağlamak istediğini dile getirerek, şunları kaydetti: “Vakıfbank gibi bir takıma katıldığım icin cok sevincliyim. En hızlı şekilde takıma uyum sağlayarak şampiyonlukta katkı sağlamak istiyorum. Buraya gelme konusunda karar vermek biraz zordu. Cunku ilk defa yurt dışına cıkıyordum. Buraya geldikten sonra biraz rahatladım.” Gecen sezon Fenerbahce forması giyen milli pasor Naz Aydemir ise, yeni takımıyla basının karşısına cıkmaktan buyuk mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu sezon ki hedefim, takım olarak cok buyuk başarılara imza atmak ve kendimi geliştirmek” dedi. Naz, Vakıfbank'ı tercih etmesindeki en onemli etkenin, takım oyununun on planda olması ve antrenor Giovanni Guidetti ile calışma isteğinin olduğunu soyledi. Milli oyuncu, eski takımı Fenerbahce ile ilgili soruları ise yanıtsız bıraktı. Pasor Tuğce Hocaoğlu da Vakıfbank'a transferinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “İnşallah 3 kupada da başarılı oluruz” dedi. Tanıtım toplantısı, temsili olarak imzalanan sozleşmelerin ardından sona erdi. __________________