Erkekler Voleybol Birinci Ligi ekiplerinden Arkas Spor'un antrenoru Glenn Hoag, genc ve guclu isimlerden oluşan bir kadroya sahip olduklarını ve bu kadro yapısıyla başarıyı hedeflediklerini soyledi. Sezon başında takımın herşeyi mukemmel yapmasını beklemediğini, zaman zaman basit hatalar yapılmasını normal gorduğunu ifade eden Hoag, sezon başlarının her zaman her takım icin zor olduğunu dile getirdi. Hoag, bu sezona iyi bir başlangıc yaptıklarını belirterek, ''Her zaman iyi oynuyoruz demiyorum, ama konsantrasyonumuz cok yerinde. Takım konsantrasyonunun iyi olması sezona iyi başlamamızda etkili oldu'' dedi. Voleybolda Arkas'ın oncelikli kuruluş amacı ve hedefinin, Turk voleybolunda milli takıma sporcu yetiştirmek olduğuna dikkati ceken Hoag, bu yıl ki takım kadrosunda bu hedefin gercekleştiğinin gorulebildiğini soyledi. Hoag, kulubun altyapısından yetişen Burutay, Emin, Mustafa, Hakkı gibi oyuncuların takımda yer almasını cok onemsediğini ifade etti. Bu oyuncuların dışında, geleceğe yatırım yaptıkları başka sporcular da bulunduğunu belirten Hoag, takımda genc oyuncuların yetişmesinde de Mustafa, Hasan ve Bravo gibi mental ve karakter olarak guclu isimlerin yer almasının etkili olduğunu soyledi. Hoag, takımda genc ve tecrubeli isimlerin uyumlu bir şekilde yer almasının hem yeni oyuncuların yetişmesinde, hem de sportif başarının yakalanmasında etkili olduğunu ifade ederek, ''Sadece genc bir takım olsak sıkıntı yaşayabilirdik. Fakat takım sinerjisi cok iyi, sadece calışmaya odaklı, dikkati de dağılmıyor. Genc bir takım olmamıza rağmen Turkiye Ligi'nde yine şampiyon olmak istiyoruz. Takım olarak her gecen gun daha iyi konuma geleceğimize inanıyorum'' şeklinde konuştu. Hoag, Şampiyonlar Ligi'nin her zaman zor olduğunu, bu sezon da gecen yıla gore daha zorlu bir grupta olduklarını soyledi. Oncelikli olarak ilk grubu birinci olarak tamamlayıp bir ust tura cıkmak istediklerini belirten Hoag, ''Koc olarak genc oyuncuların bu seviyede oynamasını ve kendilerini geliştirmelerini cok seviyorum. Şampiyonlar Ligi'nde hepimiz bir şeyler oğreniyoruz. Gecen seneki gruptan daha zorlu bir gruptayız. Fakat rahatız ve kendimize guveniyoruz. Bravo'yu sakat olmayıp oynatabilsek daha iyi olabilirdi, ama genc oyuncuların stresle baş etmeleri beni şaşırtıyor. Bravo, ancak bir ay sonra takıma donebilecek. Şampiyonlar Ligi'nde her sene Dortlu Final'e gitmek zor ama imkansız da değil. Bunu derken 'Dortlu Final'e kalamayacağız' demiyorum. Sonucta lig herkes icin zor'' dedi.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Voleybol
- Hedef değişmedi