G.Saray Daikin’in kaptanı Lo Bianco, AMK'dan Deniz Eke’ye keyifli bir roportaj verdi. Tartışmasız dunyanın en iyi ismi Eleonora Lo Bianco… Kariyerine sayısız başarıyı ‘’pasor’’ olarak yazdırmış olsa da hayatında ki onemli bir mucadeleyi mevkii değiştirerek kaydetmiş. Bu kez bir ‘’smacor’’ olmuş ve kendi deyimiyle en buyuk rakibine yani kansere en buyuk yenilgiyi yaşatmış. Tum bu surecte bir gun bile ara vermemiş voleybola… Her radyoterapi sonrası ilk durağı yine antrenman sahaları olmuş. Şimdi tum bu hikaye geride onun icin ve başarı icin mucadelesi devam ediyor Leo’nun… Kariyerinde ki ilk yurtdışı deneyimi Galatasaray. “ Bir risk aldım’’ diyerek geldiği bu seruvenin ikinci sezonunda değerlendirmesi şu: ‘’ Cok guzel bir risk almışım …’’ LO BIANCO İCİN NASIL GİDİYOR TAKIM VE İKİNCİ SEZON? İkinci senem olması bir anlamda cok daha kolaylaştırdı hayatımı.İnsanları camiayı daha iyi tanıdım ve icinde yaşadığım şehri daha iyi tanıdım şuan daha rahatım. Gecen sezona gore bu sene takımın hedefleri cok değişti cok farklı bir takım var ama iyi gidiyoruz. Cunku Teledunya Turkiye kupasında bir tur daha atladık, final-four organize ediyoruz, ligde 3. Sıradayız demekki birşeyleri iyi yapıyoruz.Takım olarak hedefler hep en ust sezon sonunda nerede olacağımızı goreceğiz.. KAPTAN OLMAK GALATASARAY’DA… Elbette cok onur duyuyorm.Geldiğim ilk sezon kaptan oldum. Ben bir yabancıyım normalde kaptan kendi sporcusundan secilir ama bunun bana sunulması cok onurlandırdı beni. Bana bir kaptandan ziyade bir kralice gibi davranıyorlar ve oyle taşıyorlar bu cok buyuk mutluluk. TARAFLI TARAFSIZ SENİ HERKESİN SEVMESİ NASIL BİR DUYGU? Durust olmak gerekirse gelir gelmez burada cok hoş bir hissiyata kapıldım. Taraftar, beni karşılayanlar, camia.. Bunun dışında bilmiyorum aslında ben cok basit biriyim, karmaşık değilim. Buraya top oynamaya, kazanmaya geldim o yuzden kendimi cok farklı gormuyorum. Olduğum gibiyim belki de bu yuzden bunun sebebi. BURAYA GELMEK SADECE BİR DENEYİM YAŞAMAK İCİN Mİ? Aslında hepsi tesadufler zinciri. Tam Bergamo ile kontratım bitiyordu ama bir yandan Londra Olimpiyatları’ndan once İtalya’yı terketmek istemiyordum bir başka ulkeye gitme planım yoktu. Ama Galatasaray’ın aban gosterdiği ilgi, yakınlık beni vurdu ben buna vuruldum. Bir risk aldım ve şuan goruyorum ki cok guzel bir risk almışım.. DUNYA VOLEYBOLUNU DOMİNE EDEN BİR EKOLDEN GELİYORSUN, TURKİYE’DE BU POTANIN İCİNDE… Başarılı oyuncular artık antrenorlerde dahil Turkiye’ye gelmeye başladıklarından beri Turkiye’de farklı seviyede top oynanmaya başladı. Bu bir buyume getirdi.İtalya şu zamana kadar ki en iyi ekol ben İtalyan olduğum icin soylemiyorum. Ama şuan İtalya aşağı doğru inerken Turkiye yukarı doğru cıkıyor. Daha fazla ne yapılabilir? En onemlisi genclerle calışmak onların gelişimine yonelik yatırımlar, turnuvalar daha fazlasını getirir.Genc oyuncular cok onemli.. BURAYA SENİN DIŞINDA GELMEK İSTEYEN İSİMLER VAR MI İTALYA’DAN? PİCCİNİNİ İDDİASI HEYECAN YARATMIŞTI… Surekli soranlar var burayla ilgili goruş alanlar var. Ama uzgunum isim veremem. Burada oynamanın cok hoşuna gideceğini soyleyen arkadaşlarım var tabi. Buradaki hayatımı merak edip her zaman bilgi alıyorlar. Belki onumuzdeki zamanlarda onlarıda burada gorebilirsiniz. TARAFTAR? İtalya’da tabiki taraftara alışkındık ama buradakiler cok daha ateşli, sıcak hatta bazen abartıyorlar ama bu iyi anlamda.Orada olduklarını gormek cok guzel enerjileri harika.Bazen hakemin beni durdurup taraftarını yavaşlat uyarısı bile oluyor ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Nasıl yavaşlatırım bilmiyorum. Boyle durumlarda Turk kaptanımdan yardım alıyorum ‘’Lutfen yardım et !’’Yabancı bir oyuncu olmama rağmen bana cok destekler, cok mutluyum onlar sayesinde.Ben cok futboldan anlamıyorum Fenerbahce derbisine gittim onun da yarısını anladım Ama Arena’daki taraftar atmosferde bulunmak ayrı bir guzeldi.Gecen sezonun ik zamanları taraftar cok fazla yanımızda değillerdi.Sonradan işler değişti cunku onlara aşık olacağı şeyler verdik başarı anlamında.Şimdi gittiğimiz her yerde ki bu benim İtalya’da bile başıma gelmeyen bir durum.Her yerde yanımızdalar ellerinde ciceklerle bizi bekliyorlar. Bu cok guzel bir duygu. İTALYA’DAN AYRILIRKEN ‘YENİ BİR YAŞAM İCİN GİDİYORUM’ DEMİŞTİN. NELER VAR YENİ YAŞAMDA? Hep yabancılar bizim takıma gelirdi benimde yapmak istediğim başka bir takımda bir yabancı olmaktı. Cunku sizden beklentiler fazla oluyor yabancı olarak başka bir takıma gittiğinizde.Yapmak istediğim şey şuydu: Hayatı becerebiliyor muyum, dilini konuşabilir miyim. Bulduğum şey cok guzel yeni bir hayat diyemem farklı bir hayat icindeyim. EN İYİ PASIN? 2002’de Dunya şammpiyonasının tie-break setinin son sayısını aldığım pas. EN BUYUK RAKİBİN? Hastalığım hayatımın en buyuk rakibi olmuştur…Gecirdiğim meme kanseri en buyuk rakibimdi… Aslında buradaki secim İtalya’da kalıp hastalığımın tekrar etmesinden korkup orda kalmak yada istediklerinin peşinden koşmaktı. Ya bu hastalık beni durduracak yada kariyerimini peşinden gidecektim. Oyle hemen gecen bir deneyim olduğunu soyleyemem cunku her zaman seni geri cekiyor.Hala kontrol amaclı bir takım tedaviler goruyorum işlerin duzgun gitmesi icin.Bu haliyle acaba yeniden olabilir mi kaygısını orada tutuyor.Cunku başına gelmeden benim başıma gelmez diyorsun. BİZİM YERLİ OYUNCULARDAN BİR KADRO KURSAN? ANTRENOR SENSİN… Maya Poljak, Christiane Furst, Naz Aydemir,Neslihan Darnel, Neriman Ozsoy ve Gozde Sonsırma. NESLİHAN İCİN NELER SOYLERSİN? Dunyanın en kuvvetli caprazlarından birisi. Cok kuvvetli karakteride var.Coğu sene İtalya Turkiye maclarında durdurmamız gerekn birinci noktası dediğimiz insandır Neslihan. Ben Turkiye icin cok onemli bir şahsiyet olduğunu duşunuyorum artık.Gozde ile beraber oynamakta cok hoşuma giderdi.Neriman’la oynamaktan cok mutluyum. Ben birde Naz Aydemir’in cok buyuk işler yapacağını duşunuyorum. İNTERNETTE EN COK ARANAN SORU LO BIANCO EVLİ Mİ? Evli değilim, nişanlı değilim, evlenecek miyim bilmiyorum aşık mıyım? Yani…. FORMA NUMARANIN ANLAMI? 14 NE DEMEK? Cok uzun yıllar once İtalya’daki cok onemli bir pasorun forma numarasıydı 14 Manuella Benelli. Benim icin bir rol modeldi ve cok buyuk bir şans olarak benim daha sonra antrenorum oldu kendisi. Bildiğim herşeyin yarısını o oğretti bana. Sadece pas atmayı oğretmedi aynı zamanda bir pasorun neyi duşunmesi gerektiğini oğretti. VOLEYBOLDAN HAYATINA KATTIĞIN EN ONEMLİ ŞEY? Zihinsel organizasyon kapasitesi kesinlikle.Nasıl bir sezon bir antrenman icin kendime hedfler belirliyorsam aynısını ozel hayatımada yansıtıyorum bu benim hayatım icin cok onemli. KARİYERİNİ BURADA MI BİTİRECEKSİN? Durust olmak gerekirse İtalya’da bitirmeyi duşunuyordum ama şuanda bilmiyorum. Bitirdikten sonra belki voleybolun yonetim kısmında olurum belkide tamamiyle voleybola ait bir şey yapmam. SON OLARAK MEME KANSERİ İLE İLGİLİ KADINLARA BİR MESAJIN VAR MI? Yaşınızın kac olduğunun onemi yok olabildiğinde erken kendinizi muayene etmeyi oğrenmeli doktorunuza duzenli gitmelisiniz. Bir sefer fazla doktora gitmek bir sefer az gitmekten her zaman daha iyi. Ne kadar erken teşhis edilirse o kadar iyi.O kadar erken ruhunuzdan ve bedeninizden cıkarıyorsunuz bu hastalığı.Burada onemli olan başınıza geldiyse onunla yuzleşebilmek onu karşılamak.benim icin bu karşılama 2.5 ay sonra sahada olmaktı. Burada onemli olan şey hayat bitti dememek… Deniz EKE/AMKSPOR VOLEYBOLX