Yuzyıllar once Kuran-ı Kerim'in geldiği cağda Quantum fiziği ve atomaltı parcacıklar bilinmiyordu. Fakat Kuranı Kerim evrenimizi oluşturan bu temel parcacıkların isimlerine ve ağırlıklarına işaret ederek inanılmaz bir mucize daha sergilemiştir. (Notron ve Proton kelimeleri Turkce, İngilizce, Arapca ve farklı dillerde hemen hemen aynı şekilde yazılıp okunmaktadır)
[IMG]http://img451.**************/img451/962/notr0ge.th.jpg[/IMG]
Notron kelimesini oluşturan harfler tum Kur'an-ı Kerim'de baştan sona sadece iki ayette geciyor. Bunlardan birisi 18:39 nolu ayettir (Notron Kutlesi=1839 me) Gorduğunuz gibi hem Notron ismine hemde ayet numarasıyla notronun ağırlığına acıkca işaret edilmektedir. Diğer binlerce ayette bu harfler yanyana gelmiyor fakat tam 18:39 ayetinde Notron kelimesi ortaya cıkıyor o nedenle rastlantı olduğunu soyleyemeyiz.
Aynı durum Proton icin de gecerlidir. Proton kelimesini oluşturan harfler Kuran'ı Kerimde daha fazla sayıda geciyor (Notrona oranla). 18:37 nolu ayette Proton kelimesini oluşturan harfler soldan sağa ters bicimde yanyana geliyor. Proton kutlesi ise 1836-1837 me arasındadır yani 1837 me diyebiliriz. Dolayısıyla ayetin numarası 18:37 protonun ağırlığı olan 1837'ye işaret ediyor. Yani notronda olduğu gibi protonda da ayet numarasıyla ağırlık aynıdır.(1837 me: 1837 adet elektron ağırlığında demektir)
Atomları, zerreleri oluşturan bu parcacıkların yazılı olduğuna zaten aşağıdaki ayet de işaret etmektedir:
"...Rabbinden ne yerde, ne gokte zerre kadar; ondan ne kucuk, ne buyuk hicbir şey kacmaz. Bunların hepsi apacık bir Kitaptadır."(Yunus 61.ayet)
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Kur'an Mucİzesİ Ve Quantum FİzİĞİ