Arkadaşlar bu dokumanı cok guvendiğim bi hocamızdan aldım.Bana fotokopi icin getirmişti ve sizlerle de paylaşmayı uygun gordum...

Hadis - i Şerifler

Kıyamet gunu bana insanların en yakın olanı en cok Salavat getirendir.
Her kim Cuma gunu bana 100 kere Salat getirirse 80 senelik gunahı hemen af olur.
Her kim sabah namazından sonra bana 10 Salavat getirirse yuz muradını Allah ( c.c. ) ihsan eder.Bunun 70 i gecikmeli olabilir ancak 30 ' u peşindir.
Bana Salavat okuyana Sırat ' ta ozel bir nur verilecektir.
Sırat ' ta Nur ehlinden olanda nar ahlinden olmaz.Yani cehennme yuzu gormez.Cebrail ( Aleyhisselam ) buyurdu ki , Resulullah kim sana bir Salavat getirirse 70 bin melek ona rahmetle Salat eder.
En cok Salavat getiren Cennet ' te en cok Huriye sahip olur.
Bana Salavat getirmeyi unutan Cennet ' in yolunu şaşırmıştır.

Salavat - ı Şerife Getirmenin 42 Faydası

1.Allah ( c.c. ) ' ın emrine uymak ( Cunku Allah ( c.c. ) Salavat - ı Şerife Getirmeyi Emrediyor. )
2.Allah ( c.c. ) ' ın yaptığını yapmak ( Cunku Allah ( c.c. ) ' da Habibine Salavat getiriyor ve Rahmet Okuyor.)
3.Meleklere Uygunluk. ( Cunku Meleklerde Salavat - ı Şerife Getiriyor. )
4.Allah ( c.c. ) ' dan 10 rahmet kazanmak.
5.10 Derecesi yukseltilmek
6.10 Sevap kazanmak
7.10 gunahın silinmesi.
8.Duasının kabulunun umit edilmesi.
9.Resulullah ( s.a.v. ) ' ın sefaatine kavuşma sebebi.
10.Kulun gunahlarının affedilmesi ve ayıplarının ortulmesine vesile.
11.Kulun sıkıntılarının giderilmesine vesile..
12.Allah ( c.c. ) ! a yaklaşma vesilesi.
13.Sadaka vermek yerine gecer.
14.Kulun ne muradı varsa Allah ( c.c. ) ' dan dileği , onun yerine getirilmesi.
15.Ruhun ve Kalbinin temizlenmesi.
16.Kulun olmeden Cennet ' le mujdelenmesi.
17.Kıyamet gununun siddetlerinden ve deshsetlerinden kurtulma vesilesi.
18.Resullullah ( s.a.v. ) ' ın selamına cevap vermesi.
19.Unutulduğunu hatırlamak vesilesi.
20.Meclislerin guzel kokması sebebi.
21.Kıyamet gunu oturduğu kalktığı meclislerde Salavat - ı Şerife okuduğu icin o toplantılardan pişmanlığa duşmemesi.
22.Fakirliğin neyhi.Salavat - ı Şerife ' ye devam eden fakir olmaz.
23.Cimrilik vasıfından kurtulma vesilesi.
24.Resulullah ( s.a.v. ) ' in ismi anıldığında Salavat getirmeyene yapılan beddualardan kurtulma vesilesi.
25.Sahibine Cennet yolunu gostermesi , terk edenede cehennem yolunu gostermesi.
26.Allah ( c.c. ) ve Resulullah ( s.a.v. ) ' ın isimlerinin anılmadığı meclisdeki piş kokusundan , leş kokusundan kurtulması.
27.Hangi kelama , hangi işe hamd ve Salavat ' ı Şerife ile başlanırsa , onun tamama ermesi.
28.Kulun Sırat ' tan gecebilmesi.
29.Allah ( c.c. ) ve Resulullah ( s.a.v. ) ' a cefa yapmaktan kurtulur , getirmeyen insan sie Resulullah ( s.a.v. ) ' a eziyet etmiş olur.
30.Allah ( c.c. ) ' ın Salavat ' ı Şerife getirene guzel ovguler yağdırmasına vesile.
31.Allah ( c.c. ) ' ın merhametinin rahmetinin sebebi.
32.Bereketlerin bollukların sebebi.
33.Resulullah ( s.a.v. ) ' ın muhabbetinin devamının ve ziyadasinin ve katlanarak artmasının sebebi.
34.Resulullah ( s.a.v. ) ' ın Salavat ' ı getireni sevmesinin sebebi.
35.Kulun hidayetinin ve kalbinin , hayatının , ruhani hayatının ve kalbinin dirilmesinin sebebi.
36.Salavat ' ı Şerife getirenin isminin babasının isminin ve sulalesi ile soyunun Resulullah ( s.a.v. ) ' ın yanında anılması.
37.Sırat ' ta mahşerde ayağının kaymaması islam yolunda ayağının sabit kalması.
38.Resulullah ( s.a.v. ) ' ınuzerinde bulunan haklarından cok az bir hakkının odenmesinin vesilesi.
39.Allah ( c.c. ) ' ın zikri , şukru ve iyiliğini bilmek.
40.Kulun Rabbinden suali , duası bu arada kendi isteklerinin de Mevla tarafından gorulmesine , Resulullah ( s.a.v. ) a yaptığı duayı aracı kılması.
41.Salavat ' ı Şerife rabıta uzerine okunursa Resulullah ( s.a.v. ) ' ın mubarek suretinin akla yerleşmesi ve mubarek rabıtanın kolaylaşması
42.Şeyh bulamayanların ve şeyhi olmayanın sırf Salavat ' ı Şerifeye davam ederek manen yetişmesinin garantisi.

Okuyup ta yararlanmanızı Allah ( Azze ve Celle ) ' tan Dilerim...