Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Kocadon, vakfın sezon sonu değerlendirme toplantısında işgaliye, imar, ecrimisil, kultur ve sanatsal faaliyetler ve sokak hayvanları konularına değindi.
Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Sezon Sonu Değerlendirme Toplantısı, Torba Vogue Otel'de yapıldı. Toplantıya Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Başkanı Mehmet Kocadon başta olmak uzere Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Gunduz Nalbantoğlu, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı (BODER) Halil Ozyurt ile cok sayıda yonetim kurulu uyesi ve BOTAV uyeleri katıldı. Toplantıda vakfa yeni katılan uyeler hakkında bilgilendirme yapılarak Hollanda'da duzenlenecek olan tanıtım fuarına katılacak uyelerin de listesi oluşturuldu.
"Bodrum'da artık eski duzen yok!"
İşgaliye, ecrimisil, sokak hayvanları gibi konuların da tartışıldığı toplantıda Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon şu acıklamalarda bulundu:
"Bodrum'la ilgili cıkan birtakım karalamalara ve koşe yazarlarının Bodrum'la ilgili yazılarına baktığınızda; bir koşe yazarı eğer Bodrum'u yazıyorsa Bodrum sezonu acılmış demektir. Bodrum, Turkiye'de kendini kanıtlamış bir yerdir. Bu, marka otellerin Bodrum'a gelmesi, doğru yolda gittiğimizin bir gostergesidir. Siz turizmcilerin yarattığı bu guzel atmosferi, bu guzel ortamı turizm konutları adı altında, turizm imarı adı altında konutlarla, turizm uzerinden farklı bir boyuta cekmeye başlayanlar var ki bu şu anda bizim en buyuk sıkıntımız. Biz Bodrum Belediyesi olarak artık boyle şeylere mumkun olduğu kadar musaade etmeyeceğiz. Turizmse turizm yatırımı yapacak, konutsa konut yatırımı yapacak. Bodrum'da artık eski duzen yok! Herkesin hakkı neyse onu vereceğiz."
"Bu kadar kultur ve sanat etkinliği başka hicbir yerde yok"
Başkan Kocadon kultur ve sanata verdiği onemi şu sozleriyle aktardı:
"Kultur ve sanatla, turizmi buluşturmak icin buyuk mucadele ediyorum. Surdurulebilir turizme baktığımızda kultur ve sanatın cok buyuk bir onemi var ve şu an Akdeniz canağına baktığınızda bu kadar kultur ve sanat etkinliğinin olduğu başka hicbir yer yok. Şimdi biz bunun takvimini hazırlıyoruz. Butun teklifleri topluyoruz."
İşgaliye konusunda onlem alınacak
Başkan işgaliye konusunda ise "Ozellikle işgaliye konusunda hepinizi rahatlatacak bazı onlemler alacağız. Benim otelcim, gece gunduz emek sarf edip turisti getiriyor, tanıtımını yapıyor, otelinde ağırlıyor ama bu turist sokakta rahat yuruyemezse, rahat gezemezse bir daha gelmiyor. Turizmin en buyuk amacı, sezon icerisinde gelen bir muşteriyi defalarca getirebilmek." dedi.
Turizmci yatırımcıların onu acılıyor
Konuşmasının devamında Kocadon, Bodrum genelinde başlatılan imar faaliyetlerine de değindi. Kocadon, "Biliyorsunuz Bodrum Yarımadasında 18 Nisan'da imarı durdurmuştuk ama bazı bolgeleri turizm sezonunun bitmesiyle imara actık. Acmadıklarımız; Turgutreis, Gundoğan ve Konacık. Bu bolgelerin de alan calışmaları devam ediyor. Ozellikle turizmci yatırımcı arkadaşlarımın onunu acmak icin gece gunduz ekip olarak calışıyoruz. Turgutreis Mahallesi'nde bazı turizmci arkadaşlar muracaat ettiler. Onları bire bir kendim inceliyorum. Paftalarda herhangi bir uyuşmazlık yoksa bu arkadaşların onunu acacağım ki sezona otellerini tamamlayabilsinler." diye konuştu.
"Sıkıştığımız anda bizi Anadolu halkı kurtarıyor"
"Yurtici turizmi, bizim en buyuk gucumuz." diyerek sozlerini surduren Kocadon, "Anadolu halkının Bodrum'a muthiş bir sevgisi var ve bizim Anadolu halkına da Bodrum Yarımadası olarak bir vefa borcumuz da var. Sıkıştığımız anda bizi onlar kurtarıyor." dedi.
"Beslemesinler, bakmasınlar daha iyi!"
Başkan Kocadon son olarak ise sokak hayvanları konusundaki duşuncelerini "Belki Turkiye'nin en sağlıklı en iyi mucadele eden barınaklarına sahibiz ama yetemiyoruz. Yetemediğimiz icin de elimizden gelen butun şartları zorluyoruz. Hayvanları topluyoruz, kısırlaştırıyoruz ve yine aynı ortamlarına geri bırakıyoruz. Bizim sıkıntımız, yaz aylarında gelip bu hayvanları besleyip giderken kapıyı cekip gidenler. Beslemesinler daha iyi, bakmasınlar daha iyi cunku biz onlara bir şekilde ulaşıp onları kısırlaştırıyoruz." şeklinde acıkladı.
KAYNAK