Gercek tanıtım saha da yapılan tanıtımdır. Sorulan sorulara doğru cevap verebilmektir ve nihayetinde gelecek olan misafiri bu gercekle yuzleştirmektir.

Malum etrafımız ateş cemberi. Bir tarafta savaş, diğer tarafta Ebola ote yandan Mers virusu...

Tum bu olumsuzluğa rağmen işlerimize aynı tempoda devam ediyoruz.

Tabii ki hepimizin kendine gore planları var. Ancak anlaşılan ve dostlarımdan aldığım bilgilere gore rezervasyon akışında bir yavaşlama inkar edilemeyecek bir gercek.

Ateş cemberi diye başladım cunku bilirsiniz bazı gosterilerde gostericiler ateş cemberinden gecer ama yanmazlar. İşte bunu yapmalıyız diye duşunuyorum. Cemberden gecelim ama yanmayalım!!

Bizler olumsuzluklara alışmış bir sektor olmamıza rağmen sıkıntıları gormezden gelmemeliyiz.

Belki de bugune kadar bu denli olumsuzluğu bir arada -aynı zamanda- yaşamadı sektorumuz ve ulkemiz.

Ve bence tehlike canlarını duymalıyız.

Şu an gelinen noktada kış sezonuna girmemiz bir avantaj gibi gorunse de kış turizmini, spor turizmini ya da kış aktivitelerini unutmamalıyız. Cunku sizlerin de bildiği gibi ulke tanıtımını yaparken tum turizm dallarımızla on plana cıkmaya calışıyoruz. O yuzden yaz sezonu bitti onumuzdeki yaza duzelir mantığı doğru değil!.

Belki de bir şans olur bu; kendimizi daha doğru değerlendirmek, turizm politikalarımızı değiştirmek, yatırımcılarımıza verdiğimiz desteği arttırmak ya da istihdamın surekliliğini sağlamak icin...

Evet avantajlı da cıkabiliriz bu durumdan.

Nasıl mı?

Gelinen son durum tum gercekliği ile paylaşılmalı turizm profesyonelleriyle...

Bizler bu olumsuzluklara rağmen fuarlara katılmaya devam ediyor ve bircok soru alıyoruz bolgeyle alakalı.

Tabii ki misafirlerde bir endişe soz konusu. Belki de başlangıc olur ve sıkı bir bağ kurulur kamu kurum ve kuruluşları ile aramızda. Halihazırda bir bağ var ancak benim bahsettiğim tanıtımımıza sahada destek olmak.

Yazılı ya da gorsel basından alınan haberlerle değil yetkili kişiler tarafından aktarılan bilgileri paylaşmak. Daha doğru daha gercekci bilgiler...

Sınırınızdaki savaş sizi etkiliyor mu? Ulkeniz tehlike icinde mi? Ebola virusu ulkenize ulaştı mı? Mers virusu bulunmuş ulkenizde sonuc nedir? Gibi bircok soru sorulmakta ve bizlerde okuduğumuz ya da dinlediğimiz, doğruluğu tartışılan bilgileri paylaşmaktayız. Ne kadar doğru tartışılır. İşte bu nokta da destek beklemek en buyuk hakkımız.

Bugunlere kolay gelmedik dostlar. Buyuk yatırımlar, buyuk cabalar, buyuk fedakarlıklar ve harcanan onca zaman.

Nihayet gelinen noktadan geriye gitmemeliyiz. Bana katılmayan bircok kesim de olabilir. Saygı duyuyorum o dostlara. Ancak vurgulamak istediğim olumsuzlukları olumlu hale cevirip belki de bugune kadar yapılması gerekip de yapılmayan, yani sektor kamu kurum ve kuruluşlarının arasındaki bağı olduğundan cok daha guclu hale getirebilmek.

En azından bunu tartışabiliriz. Cunku tekrar ediyorum; gercek tanıtım saha da yapılan tanıtımdır. Sorulan sorulara doğru cevap verebilmektir ve nihayetinde gelecek olan misafiri bu gercekle yuzleştirmektir.

Hadi gelin bunu tartışalım.

Ulke tanıtım planımızı yaparken bizde icinde olalım. Doğusundan batısına guneyinden kuzeyine elimizdeki her imkanı paylaşıp stratejimizi geliştirelim. Unutmayalım ki bu strateji bizlerin geleceği ve yine unutmayalım ki bu strateji emek, alın teri ve zaman demek.

KAYNAK