Doğu Akdeniz Uluslararsı Turizm ve Seyahat Fuarı - EMITT- Kultur ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla 23. Kkez kapılarını actı. İşte acılış konuşmaları...

TUYAP Palace Hotel'de gercekleşen acılış torenine, Kultur ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ITE Turkiye Turizm Seyahat ve Moda Grup Direktoru Hacer Aydın, Grup EMEA Bolge Direktoru Kemal Ulgen, Turkiye Turizm Tatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, Turkiye Otelciler Federasyonu Yonetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, Turkiye Seyahat Acentaları Birliği Yonetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Turk Hava Yolları Genel Muduru ve Yonetim Kurulu Başkan Vekili Bilal Ekşi, Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Mevlut Uysal, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya katıldı.

AYDIN: EMITT BU YIL YUZDE 25 BUYUDU
Toplantının acılış konuşmasını yapan Hacer Aydın, fuarın bu yıl yuzde 25 buyuduğunu belirtti. 2019’da turizmin daha da buyuyeceğini kaydeden Aydın, EMITT Fuarı’nda da tıpkı ITB Berlin Fuarı’nda olduğu gibi konferanslar organize ettiklerini soyledi.

95 ULKEDEN 1065 KATILIMCI
ITB Grup Bolge Direktoru Kemal Ulgen ise, EMITT’in dunyanın en buyuk 4 seyahat fuarından biri olduğunu soyledi. EMITT’în ITE Group’un ana fuarlarında biri olduğunu kaydeden Ulgen, gectiğimiz yıl fuara 95 ulkeden 1065 kişinin katıldığını kaydetti. Ulgen, ‘’Bir başarılı organizasyona daha imza atıyoruz. EMITT kuruluşundan bu yana kadar ziyaretcilerine, katılımcılarına ve turizme en buyuk katkıyı sağlayan etkinliklerden biri oldu.’’ şeklinde konuştu.

OSMAN AYIK: EMITT TURK TIURİZMİNE PARARLEL BUYUDU
Acılış toplantısında konuşan Osman Ayık ise, ‘’”EMITT Turk turizmine paralel olarak gelişti ve dunyanın en buyuk fuarlarından biri haline geldi. Kendini surekli yenileyerek yoluna devam eden bir fuar. Bir diğer ozelliği ise, kuresel turizmde bir kopru vazifesi goruyor ve EMITT’in der kopru kuran bir yapısı var.’’ dedi.

TURSAB 18 YIL ARADAN SONRA EMIT’E KATILDI
Toplandıda bir konuşma da 18 yıl aradan sonra EMITT’e katılan TURSAB’ın Başkanı Firuz Bağlıkaya yaptı. ‘Tursab olarak 18 yıllık bir aranın ardından EMITT fuarına katılmaktan dolayı son derece memnunuz.’’ diyen Bağlıkaya şoyle konuştu:

‘’DUNYA ORTALAMASININ 3 KATI BUYUDUK’’
‘’Sektor olarak iyi bir donemden geciyoruz. 2018 yılında Turk turizmi dunyadaki ortalama buyumenin 3 katı buyudu. 2019 yılının hem İstanbul hem de Turkiye genelinde yeni rekorların kırılacağı bir yıl olacağına inanıyoruz. Turizm hem ekonomimizi geliştiriyor hem dostluk kopruleri kuruyor. TURSAB ve şahsım adında sektorun sorunlarını yakından tanıyan sayın bakanımıza turizm sektorunun gelişimi icin yaptığı calışmalardan dolayı teşekkur ediyorum. Fuarın ulkemize ve tum turizm camiasına hayırlı olmasını diliyorum

turizmguncel