Tam bir turizm cenneti olan antalya'ya yolunuz duştuğunde sizler icin hazırladığımız bu rotaya mutlaka bir goz atın.



KALEİCİ: Antalya’nın goz bebeği Kaleici; Rum, Selcuklu ve Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan evleri, dar sokakları, 650 yıllık mevlevihanesi, Kesik Minare Camii’si, surları ve Hadrianus Kapısı ile tarihe ışık tutuyor. Kaleici’nde h er damak tadına uygun restoranlarda yemek yiyip, hediyelik eşya dukkanlarından sevdiklerinize surprizler yapabilirsiniz.

TUNEKTEPE TELEFERİK: Antalya Buyukşehir Belediyesi, kente yeni bir cekim merkezi kazandırdı. ‘Tunektepe Teleferik Projesi’yle, Sarısu’dan 605 rakımlı zirveye 9 dakikada ulaşım sağlanıyor. Şubat 2017’de hizmete acılan teleferikle bugune kadar 90 bini yabancı turist olmak uzere 700 bin kişi taşındı. Zirvede yer alan Teleferik Kafe ve Yoruk cadırında ise ziyaretcilere lezzetli menuler sunuluyor. Kişi başı 20 TL’ye serpme kahvaltı yapabilir; Yoruk Kulturu’nun yaşatıldığı kıl cadırların olduğu alanda da Toroslar’ın heybetli manzarasını seyredebilirsiniz.

KONYAALTI SAHİLİ: Buyukşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahili’ni bambaşka bir gorunume kavuşturdu. ‘Sahil Antalya Yaşam Parkı’ projesiyle sahil, hafta sonları yuz binleri ağırlıyor. Buyuk beğeni toplayan proje, Antalyalıların ve kente ziyarete gelen tatilcilerin akınına uğruyor.

Konyaaltı Sahili, yemyeşil goruntusu, spor alanları, yaşam alanları, bisiklet yolları, modern golgelikleri, kent mobilyaları, rengarenk peyzajları, gezi alanları ve yuruyuş yolları ile tamamen halka acık bir proje. Alanda; 6 basketbol sahası, 2 tenis kortu, 9 fitness alanı, 6.5 km uzunluğunda kesintisiz yuruyuş, koşu ve bisiklet parkuru, 21 cocuk oyun alanı, macera parkuru var.

DUDEN ŞELALESİ: Antalya’nın eşsiz doğa harikası Duden Şelalesi, coşkuyla akan suyu ve manzarasıyla turistlere buyuleyici bir dunya sunuyor. Kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Duden Şelalesi, Kepez ilcesi sınırlarında.

OLYMPOS ANTİK KENT: Kumluca ilcesi sınırları icerisinde yer alan Olympos Antik Kenti, Helenistik Devir’de kurulmuş. Likya doneminin en onemli şehirlerinden birisi olan Olympos, sadece tarihiyle değil, doğasıyla da goz dolduruyor.

KARAİN MAĞARASI: Turkiye’nin en buyuk doğal mağaralarından birisi olan Karain Mağarası, Antalya kent merkezine 27 kilometre uzaklıktaki Katran Dağı’nda yer alıyor. Turkiye’nin icinde insan yaşamış en buyuk mağarası olan Karain, sarkıt, dikit ve buyuk sutunlarla bezeli doğal oluşumlarıyla dikkat cekiyor.

LARA PLAJI: Antalya’nın ‘Mavi Bayraklı’ plajlarından Lara, sapsarı ve ince kumuyla gorenleri buyuluyor. Cam ormanlarıyla cevrili Lara Plajı, Antalya’nın 12 kilometre doğusunda.

HADRIANUS KAPISI: M.S.130 yılında Roma İmparatoru Hadrian adına yapılan ‘Uc Kapılar’ ya da ‘Hadrianus Kapısı’, Kaleici’ne girişte yer alıyor. Antalya’nın en iyi korunmuş tarihi eserlerinden birisi. Oyma ve kabartma suslemeleriyle donemini yansıtıyor.

ASPENDOS: M.O 10. yuzyılda Akalar tarafından kurulan Aspendos Antik Kenti, Serik ilcesinin Belkıs Koyu’nde yer alıyor. Kent; tiyatro, stadyum, hamam agora, sarnıclar ve dukkanlardan oluşuyor. Romalı Zenon’un M.S 2. yuzyılda inşa ettirdiği antik tiyatro ise kentin en meşhur yapısı.

İnternethaber

__________________