ARTVİN - Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), 2013 yılı mali destek programı kapsamında 'İmalat sanayi' ve 'Kultur ve turizme yonelik altyapı' alanlarında hazırlanacak projelere hibe desteği sağlayacağını acıkladı.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) imalat sanayi, kultur ve turizm altyapısı destekleri bilgilendirme toplantısı Artvin'in Hopa ilcesi Necmettin Aydın Kultur Merkezi Sinema Salonu'nda yapıldı. Toplantıda, ajans uzmanları Fatih Ege ve Oğuzhan Şatır, programların butcesi, başvuru koşulları ve yontemi ile bu teklif cağrıları kapsamında hazırlanabilecek proje konuları hakkında detaylı bilgiler verdi. Toplantıya ceşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra ozel sektor firmaları ve ilgili sivil toplum temsilcileri tarafından katıldı.
İmalat sanayii alanındaki desteklerin KOBİ niteliğindeki kar amacı guden ve imalat sanayii alanında faaliyet gosteren gercek ve tuzel kişilere yonelik olduğu acıklandı. Bu programın amacı, bolgede imalat sanayii alanında faaliyet gosteren işletmelerin kurumsal yapısının guclendirilmesi, uretim kapasitelerinin, urun ceşitliliğinin, Ar-Ge reklam, tanıtım, pazarlama yeteneklerinin geliştirilmesi ve bu sayede sağladıkları katma değer ile birlikte rekabet edebilirlik duzeylerinin yukseltilmesi olup, butcesi 10.000.000 TL olduğu acıklandı.
Kultur ve turizm altyapı destekleri ise kaymakamlıklar, kamu kurum ve kuruluşlarının bolge, il ve ilce mudurlukleri, bakanlıklara bağlı kurum, kuruluş ve enstituler, yerel yonetimler, 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu doğrultusunda kurulmuş birlikler, universiteler, sanayi ve ticaret odaları, kar amacı gutmeyen kooperatifler ve STK'lara sağlanacak. Amacı, bolgenin doğal yapısının ve kaynaklarının korunması, tarihi, doğal ve kulturel potansiyelin harekete gecirilmesi, surdurulebilir turizm altyapısının ortaya cıkarılması, mekan ve yaşam kalitesinin artırılması, etkin tanıtım politikalarıyla bolgenin ve bolgedeki illerin markalaştırılması, kulturun korunması ve geliştirilmesi, bolgeye gelen turist sayısını ve ortalama kalış suresini artırarak turizm sezonunun genişletilmesi ve bu suretle bolgenin turistik cazibe merkezi haline getirilmesini amaclamakta. Programın toplam butcesi ise 5.000.000 TL.
Programlar hakkında kapsamlı bilgi ve başvuruda gerekli belge, form ve dokumanlar Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nden temin edilebilecek.
turkiyeturizm