GERCEK İMAN, ORTUNME ALAMETTİR
GERCEK İMAN
Devrimiz artık ahir zamandır; zahmet zamanıdır.
Bundan dolayı iman kurtarmak icin cok gayret sarf edilmelidir.
... Bugun insanların buyuk coğunluğu Allah’a (c.c) sırtını donmuş; emrini dinlememekte, namaz ve oruc gibi ibadetleri yapmamaktadır.
Tersine devamlı gıybet, dedikodu, soz gezdirme ve fesatlıkla uğraşmaktadırlar.
İslÂm’ın sadece adı kalmış; kÂfir ve musluman arasında pek bir fark kalmamış.
Eğer gercek musluman olsalardı imanları sağlam olur ve bu iman onları Allah’ın emrine uymamaktan sakındırırdı.
Ben Allah’ı (c.c) seviyorum diyen kimse O’nun emrine uyar; yolundan gider ve Peygamberin yoluna uygun hareket eder.
Eğer boyle yapmıyorsa yalancı olup samimî değildir, imanın esası itikada dayanır. İtikadı olmayanın imanı yoktur.
Makbul olan kÂmil iman; insan gunah işleyeceği zaman ona engel olan imandır.
Harama bakmayı, gıybet etmeyi, zulum ve hakaret etmeyi engelleyen hep kÂmil imandır.
Gavs Abdulhakim el-Huseynî BilvÂnisî (k.s)
ORTUNME ALAMETTİR
Allah icin giyilen ortu kalpteki imanın ve edebin alametidir. Bunun icin ortuye burunen mumin kadın bu iman ve edebi korumak icin elinden geleni yapmalıdır.
Kur'an ve Sunnet'e gore yapılan ortunme İslÂm dininin alametidir. Musluman kadın ortusu ile tanınır. Bu ortu, butun muminlerin ortak emanetidir. Ortuyu giyen de onu goren de ortuye dinin oğrettiği edebe gore davranmalıdır. Ortuyu dunya menfaatleri icin kullananlar ve onun şerefini zedeleyenler mesul olurlar.
İnsanı hayvandan ayıran en onemli ozellik hayadır. Haya kadının en kıymetli sermayesi ve en guzel susudur. Bir kadın hayasını korumak icin hayatını verse değer; cunku haya gidince elde etten ve kemikten başka bir şey kalmaz.
Ortu edebe, edep cennete goturur.
Yuce Allah ortusunu ve edebini koruyan erkeklerle kadınlara, affını, cennetini ve cemÂlini mujdelemiştir (AhzÂb 33/3
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- GerCek İman, OrtUnme alamettİr