İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bir eve sut girmiyorsa, bir cocuk sut icemiyorsa gelişiminde eksiklik var demektir. İşte bu nedenle İstanbul'da her cocuk sut icebilsin diye İstanbul Halk Sut'u ihtiyacı olan ailelerimizin evlatlarına ucretsiz dağıtacağız" dedi.
İmamoğlu, Gurpınar Su Urunleri Hali'nde gercekleştirilen İstanbul Halk Sut'un tanıtım toplantısında, secim oncesi verdikleri adil bir kent sozunu yerine getirmek icin projeyi başlattıklarını soyledi.
Adil bir İstanbul yaratma hedefine en oncelikli gruptan başladıklarını ifade eden İmamoğlu, "Benim en dev projem cocuklarımıza hizmet ve cocuklarımızın gelişimine katkı olacaktır. Sağlığını ve mutluluğunu duşunmekle cocuklarımızın geleceğini teminat altına almak konusunda attığımız her adımın bu ulkenin de geleceğini teminata almak konusunda en temel adım olacağını biliyoruz. Cocuklar bizim en buyuk değerimiz. Bu kentte onlar icin adaleti sağlamak en onemli işimiz olmalı. Bulabileceğimiz her bir kuruşu, artırabildiğimiz her butceyi bu kentin cocuklarına harcamak en değerli proje." diye konuştu.
[h=3]İMAMOĞLU: İSTANBUL'UN TUM COCUKLARINI EŞİTLEMEK İSTİYORUZ[/h] Yuvamız İstanbul projesiyle ilk kreş binalarının temelini attıklarını anımsatan İmamoğlu, İstanbul'un tum cocuklarını hangi semtte olursa olsun eşitlemek istediklerini anlattı.
Projedeki en onemli şiarlarının "Sut her cocuğun hakkıdır" sloganı olduğunu vurgulayan İmamoğlu, "Bir eve sut girmiyorsa, bir cocuk sut icemiyorsa gelişiminde eksiklik var demektir. İşte bu nedenle İstanbul'da her cocuk sut icebilsin diye İstanbul Halk Sut'u ihtiyacı olan ailelerimizin evlatlarına ucretsiz dağıtacağız." dedi.
[h=3]92 BİN COCUĞA SUT ULAŞTIRILACAK[/h] Ekrem İmamoğlu, proje kapsamında kendilerinden onceki yonetimden kalan verileri kullanarak İBB'den ayni ve nakdi yardım alan ailelere sut dağıtımı yapılacağını ve buna belirlenecek yeni ailelerin de ekleneceğini kaydetti.
Proje kapsamında, 76 binden fazla ihtiyac sahibi aileye, 92 bini aşkın cocuğa ulaşacaklarını aktaran İmamoğlu, "39 ilcenin tamamında ozellikle 3-6 yaş arası cocuğu olan ihtiyac sahibi aileleri belirledik. Cocuklarımıza haftada iki litre olmak uzere ayda 8 litre ucretsiz sut desteğini sağlamış olacağız. 60 panelvan aracımızla 120 arkadaşımız bu amacla İstanbul'un 39 ilcesini her gun dolaşacaklar. Aylık dağıtacağımız toplam sut miktarı 750 bin litre civarında olacak. Bu da yıllık 9 milyon litre sut anlamına geliyor." şeklinde konuştu.
İstanbul Halk Sut'un, Tarım Bakanlığı tarafından Guvenilir Gıda Odulu verilen Tire Sut Kooperatifi'nden tedarik edildiğini bildiren İmamoğlu, İstanbul ve cevresindeki tarım ve ureticilere de benzer desteği verme arzusunda olduklarını kaydetti.
İmamoğlu, konuşmasının ardından Halk Sut ekiplerinin yeleğini giyerek dağıtım aracıyla kısa bir tur attı.
Kaynak: AA
İBB, 92 bin cocuğa ucretsiz sut dağıtacak
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- İBB, 92 bin cocuğa ucretsiz sut dağıtacak